Ο Μαραθώνας στο επίκεντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού

Στο επίκεντρο του αγροτικού ψηφιακού μετασχηματισμού βρέθηκε η περιοχή του Μαραθώνα την Κυριακή 12/5 σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Μαραθώνος «Ο Σωτήρας».

Αγρότες που παρευρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα, έθεσαν ερωτήσεις στους ομιλητές σχετικά με το κόστος της υποδομής αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος του ψηφιακού μετασχηματισμού σε πολυκαλλιέργειες μικρότερου μεγέθους

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον περισσότερα από περίπου 250 άτομα: Παραγωγοί της περιοχής, στελέχη του αγροδιατροφικού τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαραθώνας έγινε η πρώτη περιοχή παρουσίασης της πλατφόρμας του ψηφιακού μετασχηματισμού του αγροτικού τομέα που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα.

Οι καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γεώργιος Ζαλίδης και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Φουντάς, υπό το συντονισμό του κ. Νίκου Λάππα, διευθυντή της εφημερίδας «Ύπαιθρος – Χώρα», παρουσίασαν τα οφέλη που πρόκειται να φέρει στους αγρότες το δημόσιο αυτό έργο, ενώ τόνισαν τη σημασία της υποδομής σε συνδυασμό με τον αδιαμφισβήτητο ρόλο της συμβουλευτικής.

Αγρότες που παρευρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα, έθεσαν ερωτήσεις στους ομιλητές σχετικά με το κόστος της υποδομής αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος του ψηφιακού μετασχηματισμού σε πολυκαλλιέργειες μικρότερου μεγέθους και όλοι συμφώνησαν ότι η ευφυής γεωργία αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για την ανάδειξη του Μαραθώνα σε παράδειγμα παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας στον πρωτογενή τομέα.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της «ΥΧ» στις 17/5.