Το Νευροκόπι διοργανώνει και φέτος τους αγώνες περιπέτειας “Frozen Peaks”

Το Νευροκόπι καλωσορίζει και φέτος κόσμο για τους αγώνες περιπέτειας

Και φέτος ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΠΟΣ) Νευροκοπίου ετοιμάζεται να υποδεχτεί στις παγωμένες κορυφές του Όρβηλου και του Φαλακρού δεκάδες αθλητές και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι αγώνες βουνού “” διοργανώνονται για δεύτερη χρονιά, με σκοπό να αναδείξουν και να κάνουν γνωστή τη φυσική ομορφιά της περιοχής αλλά και την ιστορική της σημασία καθώς δύο από τους αγώνες είναι σχεδιασμένοι με βάση τη γραμμή Μεταξά και το οχυρό του Λίσε. Όπως ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, Μιχάλης Παπαδόπουλος πρόκειται για τέσσερις αγώνες περιπέτειας που αρχίζουν στις 2 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 5 Μαΐου.

«Τη μεγαλύτερη διαδρομή -263χλμ- την κάνουν οι αθλητές που συμμετέχουν στο “Πανόραμα”, το οποίο διαρκεί 4 ημέρες και έχει υψομετρική διαφορά 11.600 μέτρα » αναφέρει ο κ.Παπαδόπουλος, ενώ όπως εξηγεί η μικρότερη διαδρομή είναι ο αγώνας των 15 χλμ που περνάει μέσα από τα οχυρά και στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν άτομα από 12 ετών και πάνω.

Η προσπάθεια αυτή συνδυάζει το κομμάτι της άθλησης με την ανάδειξη του τόπου ως τουριστικού προορισμού, καθώς όπως επεσήμανε ο κ.Παπαδόπουλος, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν την φυσική ομορφιά του τόπου αλλά και το ιστορικό παρελθόν της περιοχής.

“Φέτος η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 άτομα ενώ πέρυσι, που ήταν ουσιαστικά η πιλοτική διοργάνωση, για να μετρήσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου και την ανταπόκριση, η προσέλευση έφτασε τα 300 άτομα” πρόσθεσε. Ανάμεσα σε αυτούς πολλοί αθλητές από το εξωτερικό, κυρίως Ρουμανία, Βουλγαρία και την Αλβανία. “Οι ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής αρκούν για να τους εξυπηρετήσουν και χαιρόμαστε που δίνεται με αυτόν τρόπο ώθηση στην τοπική οικονομία” πρόσθεσε.

Τον αγώνα στηρίζουν περισσότεροι από 150 εθελοντές, άνθρωποι που αγαπούν και αγωνίζονται για τον τόπο τους, όπως είπε ο κ.Παπαδόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ