Πώς τα προϊόντα της Ρούμελης μπορούν να φέρουν νέους επισκέπτες στη Στερεά Ελλάδα

Πώς τα προϊόντα της Ρούμελης μπορούν να φέρουν νέους επισκέπτες στη Στερεά Ελλάδα

Στην έκδοση γαστρονομικού οδηγού με τίτλο «Στερεά Ελλάδα. Πάρε μια Γεύση» προχώρησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την ολοκληρωμένη καταγραφή και παρουσίαση του γαστρονομικού πολιτισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με ειδικές αναφορές στα τοπικά προϊόντα, παραδόσεις, έθιμα και στις παραδοσιακές συνταγές.

«Μεγάλο στοίχημά μας είναι να δημιουργούμε συνεχώς συνέργειες που θα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ρουμελιώτικης διατροφής και θα την ενσωματώνουν στη συνολική εμπειρία που παρέχει ο τόπος στους επισκέπτες», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Σταμάτης, διευθύνων σύμβουλος Αγροτικού Συνεταιρισμού Stevia Hellas και μέλος του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας.

«Η Στερεά Ελλάδα παρέχει αστείρευτες επιλογές για θαλάσσιο και χειμερινό τουρισμό, ιαματικές πηγές, πολιτιστικό πλούτο διεθνούς βεληνεκούς και σε συνδυασμό με την υψηλής ποιότητας ρουμελιώτικη αγροδιατροφή, διαμορφώνεται ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν. Στην ουσία, μιλάμε για μια περιφέρεια που αποτελεί την αναδυόμενη τουριστική δύναμη στη χώρα», υπογραμμίζει ο κ. Σταμάτης.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, που αποτέλεσε μια πρωτοβουλία του πρώην περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, πλέον ανανεώνεται και μετασχηματίζεται. Νέος πρόεδρος ανέλαβε ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Βελισσαρίου, ενώ στο 9μελές ΔΣ συμμετέχουν επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της περιφέρειας. 

«Ενώνουμε δυνάμεις ώστε να παρέχουμε στις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου της Περιφέρειας όλα τα σύγχρονα προωθητικά εργαλεία, τους υποστηρικτικούς μηχανισμούς αλλά και την επιστημονική και επαγγελματική τεχνογνωσία που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις της αγοράς», τονίζει ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής, Τάσος Βελισσαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ