Πρεμιέρα στο ράφι κάνει από βδομάδα η ντομάτα των Κήπων Καρδίτσας

Το ντεμπούτο τους με επώνυμο προϊόν στα τμήματα μαναβικής των μεγάλων σούπερ μάρκετ της χώρας ετοιμάζονται να κάνουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι Κήποι Καρδίτσας.

Η διαδικασία της συγκομιδής στο πρότυπο θερμοκήπιο 50 στρεμμάτων της Ωρίων ΑΕ, που βρίσκεται στην Καρδιτσομεγούλα Θεσσαλίας, εξελίσσεται με ταχύτατους πλέον ρυθμούς και, όπως λέει στην «ΥΧ» ο υπεύθυνος γεωπόνος της μονάδας, Σπύρος Σολδάτος, οι πρώτες ντομάτες έχουν ήδη διατεθεί στις τοπικές λαχαναγορές. Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και η τροφοδοσία των καταστημάτων στο οργανωμένο λιανεμπόριο, με την αρχή να γίνεται από την ΑΒ Βασιλόπουλος και τους υπόλοιπους γνωστούς «παίκτες» του κλάδου (My Market, Μασούτης, ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός και, πιθανότατα, Σκλαβενίτης) να ακολουθούν σταδιακά.

Η πρώτη «σοδειά», σύμφωνα με τον κ. Σολδάτο, θα ανέλθει σε 2.500 τόνους. «Όλες οι εργασίες κύλησαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα φυτά ανταποκρίθηκαν και το θερμοκήπιο στο σύνολό του λειτούργησε όπως το περιμέναμε», προσθέτει ο ίδιος καταλήγοντας ότι «από εδώ και πέρα προχωράμε βήμα-βήμα για να χτίσουμε τη θέση μας στην αγορά».