Τα προβλήματα των ακριτικών περιοχών του Έβρου στο επίκεντρο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε

Τα μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος που ζει σε παραμεθόριες περιοχές συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, στο διοικητικό συμβούλιο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο.

Παράλληλα, εκπρόσωποι των συνεταιρισμών Διδυμοτείχου-Έβρου και Ορεστιάδας ξενάγησαν τα μέλη του Συνδέσμου σε ακριτικές περιοχές του νομού (Νέα Βύσσα, Ρίζια, Κυπρίνο, Μεταξάδες κ.ά.), στις οποίες αποτυπώθηκε η ερήμωση των χωριών και η εγκατάλειψη πολλών αγροτικών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων, καθώς επίσης και οι τεράστιες ακαλλιέργητες – ή πολυτεμαχισμένες – καλλιέργειες.

Ωστόσο, από τα μέλη του ΣΑΣΟΕΕ υπογραμμίστηκε η πολύ οργανωμένη δουλειά που γίνεται από τις συνεταιριστικές οργανώσεις του νομού και πιο συγκεκριμένα από την ΕΑΣ Διδυμοτείχου-Έβρου και την ΕΑΣ Ορεστιάδας.

Αναφορικά με το ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΕΑΣ Διδυμοτείχου-Έβρου, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Αξιώτης Γαμπρούδης στάθηκε στα μεγάλα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν φέτος οι βαμβακοπαραγωγοί, λόγω των χαμηλών τιμών και της μεγαλύτερης παραγωγής.

Η ατζέντα του διοικητικού συμβουλίου περιλάμβανε ακόμη θέματα που αφορούν:

  • στις συναντήσεις του ΣΑΣΟΕΕ με την PQH για τη ρύθμιση δανείων των συνεταιρισμών, αλλά και γενικότερα τη διαδικασία εκκαθάρισής τους
  • στο νέο νόμο που προωθεί το ΥΠΑΑΤ για τη λειτουργία των Συνεταιρισμών
  • στις ενεργειακές κοινότητες
  • στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν διάφορες καλλιέργειες (όπως π.χ. του ακτινιδίου, του καλαμποκιού κ.ά.)