Σητεία: Προχωράει η κατασκευή εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων

Με 20 εκ. ευρώ προχωράει το έργο κατασκευής εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στη Σητεία μετά την έγκριση που ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Σητείας Γεώργιο Ζερβάκη και τον πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ, δήμαρχο Αρχανών – Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη, της διαχρονικής συνεργασίας του ΕΣΔΑΚ και των ΦΟΣΔΑ στα σημαντικά έργα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων που ξεπερνούν, όπως τόνισε, σε προϋπολογισμό, τα 150 εκατ. και με τα οποία η Κρήτη επιλύει οριστικά για τα επόμενα 25 χρόνια το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

«…είχαμε βάλει στόχο να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης στερεών αποβλήτων… σήμερα εγκρίθηκε και το εργοστάσιο της Σητείας με προϋπολογισμό 20 εκατομμυρίων. Έτσι, μετά την ένταξη των έργων των Χανίων, του Ρεθύμνου στο Αμάρι, της Χερσονήσου, των Αρχανών, της Ιεράπετρας και της Σητείας, απομένει μόνο εκείνο του Ηρακλείου, το οποίο θα ενταχθεί και αυτό μέχρι το Μάρτιο, για να ολοκληρωθούν οι υποδομές του σχεδιασμού μας και όπως είχαμε πει, με δημόσια χρηματοδότηση», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης, υπογραμμίζοντας ότι με την ολοκλήρωση και των έργων των βιολογικών καθαρισμών «μέσα στην επόμενη τριετία θα κλείσουν όλα τα σημαντικά περιβαλλοντικά έργα διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων. Άρα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Κρήτης θα είναι σημαντικό».

Για «έργο πολιτισμού», έκανε λόγο ο δήμαρχος Σητείας κ. Ζερβάκης. «Πολύ σημαντικό έργο που θα λύσει πολλά προβλήματα για την περιοχή και ευχαριστούμε παρά πολύ για την ωρίμανση του και θεωρούμε πως σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμο», δήλωσε, ενώ ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ. κ. Κοκοσάλης έκανε λόγο για τη σημασία της εξέλιξης του Περιφερειακού Σχεδιασμού λέγοντας πως αποτελεί μείζονος σημασίας έργο για όλη την Κρήτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ