Στα σκαριά νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός ξηρών καρπών στην Ελασσόνα

Στη δημιουργία ενός νέου Αγροτικού Συνεταιρισμού, με την επωνυμία «Elassonuts», ο οποίος θα δραστηριοποιείται στους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο-καρύδι) προχωρούν νέοι –ηλικιακά– παραγωγοί από την επαρχία Ελασσόνας, οι οποίοι δημοσίευσαν ήδη ένα κείμενο θέσεων, απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Μπορεί στην επαρχία να υπάρχει ήδη Ομάδα Παραγωγών Κελυφωτών, στο πλαίσιο λειτουργίας της Ένωσης Ελασσόνας, ωστόσο, όπως δηλώνει στην «ΥΧ» ο Βασίλης Καραναστάσης, εκ των πρωτεργατών της κίνησης, «μια παρέα νέων ανθρώπων που μπήκαμε τώρα στον χώρο των ξηρών καρπών είμαστε, όχι κατ’ επάγγελμα αγρότες, και σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε έναν νέο συνεταιρισμό, ο οποίος δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά με τον ήδη υπάρχοντα, αλλά συνεπικουρικά, για να δημιουργήσουμε επώνυμα προϊόντα με τη δική μας ετικέτα που να μας εξασφαλίσουν άμεση επαφή με την αγορά.

Να μην είμαστε εύκολη λεία των εμπόρων. Βήμα-βήμα, θα στήσουμε τις υποδομές για να υποστηρίξουμε περαιτέρω την εμπορική μας δραστηριότητα. Ήδη συντάξαμε το καταστατικό, το οποίο αφού υπογράφηκε από τα ιδρυτικά μέλη, θα κατατεθεί αυτές τις μέρες στο ειρηνοδικείο».