«SMART» τρένο στη διαδρομή Κατάκολο – Πύργος – Αρχ. Ολυμπία

«SMART» τρένο στη διαδρομή Κατάκολο – Πύργος – Αρχ. Ολυμπία

Σειρά παρεμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό τόσο της γραμμής όσο και του τρένου προγραμματίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ιστορική διαδρομή Κατάκολο – Πύργος – Αρχ. Ολυμπία. Για το σκοπό αυτό θα διαθέσει ποσό 5 εκατ. ευρώ προς τον ΟΣΕ, ο οποίος είναι και ο κύριος του έργου. Ηδη, υπάρχει μελέτη από τον ΟΣΕ και εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα γίνει και η προκήρυξη δημοπράτησης του έργου.

Για το θέμα αυτό, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Πύργου ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά τη γραμμή θα γίνουν βελτιώσεις  στις ράγες κλπ., ενώ θα μειωθούν οι ισόπεδες διαβάσεις και σε όσες απομείνουν θα γίνουν έργα φωτεινής σηματοδότησης, ηχοσήμανσης και κατασκευής διφράκτων ώστε να συντομευτεί ο χρόνος διάνυσης τη απόστασης. Σε ό,τι αφορά τους συρμούς, θα εκσυγχρονιστούν και θα υπάρχουν οθόνες ΣΜΑΡΤ σε κάθε βαγόνι που θα δίνουν τουριστικές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή.

Τέλος ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε και στην πρόταση αναβάθμισης του φράγματος Πηνειού με 1 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα INTERREG.

Πηγή: ert.gr