Στροφή στην τυποποίηση κάνει η Αρκαδία

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό, Μάκη Βορίδη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής, που πριν από μήνες είχε ανακοινώσει τη δημιουργία τμήματος πρωτογενούς τομέα. Μέσα από τη σχετική επιστολή του, ο Κ. Τρουπής ζητά να βρεθούν τρόποι προστασίας των παραγωγών ελαιολάδου και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της διάθεσης ελληνικού τυποποιημένου ελαιολάδου.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην ανάγκη τυποποίησης του ελαιολάδου, τόνισε κατηγορηματικά ότι «εμείς έχουμε μείνει στην εποχή του χύμα και το χύμα δεν είναι δυνατόν να φέρει κέρδος. Κέρδος υπάρχει μόνο στους κοντόφθαλμους».

Σε ερώτημα για το αν τα μέλη του Επιμελητηρίου έχουν μπει στη λογική της τυποποιημένης εξαγωγής, απάντησε πως «στον πρωτογενή τομέα τώρα άρχισαν οι εξαγωγές, ενώ σε κάποιους άλλους, που ήδη εξάγουν, μερικοί προχωράνε στην τυποποίηση». Ερμηνεύοντας την καθυστέρηση στον τομέα της τυποποίησης δήλωσε: «Η κρίση που περάσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της επιχείρησης, αφού δεν ήταν δυνατόν μέσα σε ένα τέτοιο οικονομικό περιβάλλον να πείσεις κάποιον να κάνει επενδύσεις σε μηχανήματα, αλλά και στελέχη που θα κάνουν το μάρκετινγκ.

Έχουμε ανάγκη από τέτοια άτομα και περιμένουμε να βγουν επιδοτήσεις για προσλήψεις εξειδικευμένων στελεχών».