Συμμετοχή της ΟΕΒΕΣ Έβρου σε Φεστιβάλ Οίνου της Βουλγαρίας

Συμμετοχή της ΟΕΒΕΣ Έβρου σε Φεστιβάλ Οίνου της Βουλγαρίας

Την Παρασκευή και το Σάββατο, 15 & 16 Φεβρουαρίου η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Έβρου (ΟΕΒΕΣ Έβρου) συμμετείχε μαζί με τους εταίρους του Διακρατικού Προγράμματος «Dionysos» στο Φεστιβάλ Οίνου που διοργανώθηκε από το επιμελητήριο Χασκόβου στην Βουλγαρία.

Στο Φεστιβάλ παρουσιάσθηκε και το ομώνυμο κρασί, «Dionysos» που παράχθηκε ως προϊόν προγράμματος. Για την παραγωγή του κρασιού χρησιμοποιήθηκαν τοπικές ποικιλίες της Διασυνοριακής Περιοχής Ελλάδας Βουλγαρίας (καρναχαλάς, μπουγιαλαμας, κλπ).

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Οίνου, τοπικοί οίνοι της περιοχής του Χασκόβου παρουσιάσθηκαν στους παραβρισκόμενους και πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία. Μεταξύ των οίνων που διαγωνίσθηκαν ήταν ο οίνος «Dionysos» αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια από κριτές και κοινό.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Βουλγαρίας κύριος Ρουμεν Ραντεφ ο οποίος επισκέφτηκε το stand του προγράμματος και δοκίμασε τον οίνο «Dionysos». Εκεί συνάντησε και τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Έβρου, κύριο Αθανάσιο Μπέλλα με τον οποίο είχε σύντομη συνομιλία σχετικά με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή οίνων στην Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Πέραν του προέδρου της Βουλγαρίας στο Φεστιβάλ Οίνου του Χασκόβου παρευρέθησαν, αντιπροσωπίες και πρέσβεις από την Ινδία, Ελβετία, την Ιαπωνία, την Γερμανία,  την Αγγλία, περιφερειάρχες και δήμαρχοι απ όλη την Βουλγαρία και μεγάλο πλήθος επισκεπτών.

Στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος «Dionysos» η ΟΕΒΕΣ Έβρου αναδεικνύει τις τοπικές ποικιλίες του Θρακικού Αμπελώνα και θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού.