Συνέδριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Καρπενήσι για την οργάνωση των ΟΤΑ

Συνέδριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Καρπενήσι για την οργάνωση των ΟΤΑ

Στο Συνέδριο με θέμα «Διοίκηση και Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον Κλεισθένη» που διεξάγεται  στο Καρπενήσι 25-27 Οκτωβρίου, παραβρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός.

Το Συνέδριο που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Καρπενησίου και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει στόχο την ανάδειξη των προκλήσεων που ανακύπτουν με τον νέο Νόμο, τον Κλεισθένη, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών μεταξύ των εκπροσώπων φορέων Α’ και Β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Φάνης Σπανός, κατά την εισήγηση του μίλησε για την οργάνωση και διαχείριση της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αναφέρθηκε σε όλο το φάσμα των ενεργειών πρόληψης, ετοιμότητας, αντιμετώπισης και αποκατάστασης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αλληλεπίδραση των φορέων αλλά και σε καινοτόμες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Περιφέρεια, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών μέσων.

Ο Φάνης Σπανός, με το πέρας της ομιλίας του δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στο Καρπενήσι και συμμετέχω στις εργασίες του Συνεδρίου. Σήμερα, είχα την ευκαιρία να μιλήσω για την Πολιτική Προστασία. Μέσα από  δύσκολες καταστάσεις έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε έναν από τους καλύτερους μηχανισμούς πολιτικής προστασίας σε όλη τη χώρα. Παρ’ όλα αυτά δεν εφησυχάζουμε και  είμαστε παρόντες σε κάθε κρίσιμη κατάσταση.»