Τελευταία εξέλιξη: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία πληρωμής

Ολοκληρώνεται τελικά αύριο Τρίτη 3 Δεκεμβρίου η διαδικασία πληρωμής των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, με το μεγαλύτερο μέρος της ωστόσο να έχει ήδη προχωρήσει. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί για το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ, τη Μείωση της Νιτρορύπανσης, τους Ορυζώνες, την Προστασία του Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και για κάποιες κατηγορίες παραγωγών της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

Καθώς δεν είναι λίγοι οι δικαιούχοι, που δεν έχουν ακόμη δει χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό, και έχουν επικοινωνήσει με την εφημερίδα, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ του ypaithros.gr, να ενημερώσουμε ότι δεν είναι εφικτό να γνωρίζουμε ποιες ενισχύσεις δράσεων είναι αυτή την στιγμή διαθέσιμες στο τραπεζικό τους λογαριασμό. Με δεδομένο, όμως, ότι η διαδικασία έχει στο μεγαλύτερο μέρος της ολοκληρωθεί, το απόγευμα τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα μέσω των ΑΤΜ ή αύριο το πρωί και από τα υποκαταστήματα.

Εκκρεμότητες

Σημειώνεται όμως το εξής: ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες μας πληροφορίες, για αύριο πάει η πληρωμή της δράσης για τις αυτόχθονες φυλές (1η και 2η πρόσκληση).

Για αύριο Τρίτη 3 Δεκεμβρίου μετατίθεται και η πληρωμή των βιολογικών σε συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων, με βάση την πρόσκληση του μέτρου αλλά και τον τόπο δήλωσης των δικαιούχων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως για την 1η πρόσκληση των Βιολογικών η διαδικασία πληρωμής θα ολοκληρωθεί αύριο από τις περιφερειακές διευθύνσεις Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου, Μακεδονίας – Θράκης, Αττικής και Αιγαίου.

Για την Βιολογική Κτηνοτροφία (2η πρόσκληση) η διαδικασία ολοκληρώνεται επίσης αύριο από τις περιφερειακές διευθύνσεις Κρήτης, Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου.

Αυτό σημαίνει ότι για τις παραπάνω κατηγορίες, οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματά τους αύριο το απόγευμα ή την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου το πρωί.

Προς ολοκλήρωση η πληρωμή αγροπεριβαλλοντικών και Βιολογικών – Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων