Τρία λαχανικά που σίγουρα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει

Τρία λαχανικά που σίγουρα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει

Η ποικιλία στα λαχανικά είναι το παν για επάρκεια βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών. Αν έχετε βαρεθεί να καταναλώνετε συνεχώς τα ίδια, ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω.

Λαχανίδα Βρυξελλών
Όπως είναι φανερό, συγγενεύει με τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα οποία και είναι οι… «γονείς» της μαζί με την λαχανίδα (kale). Το λαχανικό αυτό, που τώρα κερδίζει έδαφος στο εξωτερικό, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, έχει τη διπλή συγκέντρωση βιταμινών B6 και C από τα κοινά λαχανάκια και οι τρόποι να καταναλωθεί είναι πολλοί. Μπορεί να σοταριστεί, να ψηθεί, να καταναλωθεί ωμό και να σας χαρίσει όλα τα θρεπτικά στοιχεία των… γονιών του, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Κ που κάνει καλό στα οστά και της βιταμίνης C. 

Χικάμα
Πρόκειτα για ένα λαχανικό ρίζας που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, αφού έρχεται από το Μεξικό. Αποδίδει λίγες θερμίδες (50 ανά φλιτζάνι), είναι τραγανό, έχει μια ελαφρώς γλυκιά γεύση που θυμίζει στο βάθος καρύδι και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η μεξικάνικη γλυκοπατάτα. Είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο βοηθά στο φούσκωμα, ενώ ταυτόχρονα η βιταμίνη C του ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και η ινουλίνη του κάνει καλό στην υγεία του εντέρου. Μπορείτε να το προσθέσετε σε φρουτοσαλάτα ή αλλιώς να το μαγειρέψετε stir-fry με άλλα λαχανικά. Ακόμη, μπορείτε να το κόψετε και να το μαγειρέψετε σαν πατάτα.

Ρέβα
Είναι γνωστή και ως γογγύλι και είναι μια σαρκώδης ρίζα με λευκή φλούδα. Κάποιοι τη χρησιμοποιούν αντί για ραπανάκι κι άλλοι τη βράζουν και την προσθέτουν στη σαλάτα τους, προκειμένου να χαρίσουν τη γλυκόπικρη γεύση της και τη βιταμίνη C στο γεύμα τους. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αντί για πατάτα σε πουρέ ή να την ταιριάξετε με λιπαρά κρέατα, για να φέρετε ισορροπία στη γεύση. Ακόμη, τα φύλλα της έχουν πιπεράτη γεύση και πολλές φορές χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, είτε ωμά, είτε βρασμένα.

Πηγή: clickatlife.gr   naftemporiki.gr