Χρυσό στο Βερολίνο για το ξανθιώτικο ελαιόλαδο ΒΙΣΤΩΝΕΣ

Χρυσό στο Βερολίνο για το Ξανθιώτικο ελαιόλαδο ΒΙΣΤΩΝΕΣ

Η οικογενειακή αγροτική επιχείρηση του Ανάργυρου Προμοίρα και της Κατερίνας Μπούκα με τα 5.000 παραγωγικά ελαιόδεντρα σε ιδιόκτητους ελαιώνες όπου καλλιεργούν με παράδοση και μεράκι παράγει στην Ξάνθη εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αρίστης ποιότητας με ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (οξύτητα <0.3, ισορροπημένο στη γεύση). Η επωνυμία ΒΙΣΤΩΝΕΣ παραπέμπει στην αρχαία παραλιακή πόλη των Βιστώνων και την παρακείμενη Άβδηρα η οποία φέρεται να ιδρύθηκε προς τιμήν του φίλου του Ηρακλή Άβδηρου.

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου στο κτήμα

Ο στόχος τους το παραγόμενο ελαιόλαδο να διατηρεί την πολύ καλή ποιότητα, να αγαπηθεί από τον καταναλωτή αλλά και να κατακτήσει τη θέση που του αρμόζει επετεύχθη χάρη στο χρυσό που κατέκτησε στον διεθνή διαγωνισμό που έγινε τον Μάιο στο Βερολίνο, τα Berlin Global Olive Oil Αwards 2020. Ο κ. Προμοίρας σχολιάζει στο www.ypaithros.gr πως «το μεγαλύτερο βραβείο είναι η εμπιστοσύνη του κόσμου στο προϊόν μας και τα καλά λόγια που μας λένε». Εξάλλου υποστηρίζουν την προσπάθεια να το προσφέρουν οι ίδιοι στον καταναλωτή έτσι ώστε να διατηρείται η επαφή με τον παραγωγό. Αναφέρει επίσης ότι κάθε χρόνο δοκιμάζουν διάφορες ποικιλίες.

Οι  ΒΙΣΤΩΝΕΣ εξάγονται σε τέσσερις χώρες και όπως λένε οι δημιουργοί του «έχουμε μία δικιά μας συνταγή και παρασκευάζουμε επίσης αρωματικά ελαιόλαδα», όπως είναι το φυσικό άρωμα άσπρης τρούφας.

Προτεραιότητά τους είναι μια καλλιέργεια που έχει ως βάση το νερό και τον ήλιο, χωρίς χρήση χημικών ή άλλης επιβλαβούς διεργασίας.