Follow us

Aide-mémoire | Η ανακοίνωση του "χωρισμού της χρονιάς" & το επιθετικό φινάλε του "Ράδιο Αρβύλα"

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Αθηνά Οικονομάκου

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Διαβάστε Επίσης

"Ο χωρισμός της χρονιάς" που είχαμε κάνει κουίζ τον Φεβρουάριο επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη. Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος εξέδωσαν ανακοίνωση από κοινού κάνοντας γνωστό πως δεν είναι πλέον μαζί.

Διαβάστε Επίσης

Και όπως σας είχα γράψει τότε, εγώ δεν θα αποκάλυπτα ποτέ τα ονόματα σεβόμενος την επιλογή του ζευγαριού να μην λέει κάτι δημόσια, εφόσον υπάρχουν και δύο παιδάκια στη μέση. Τώρα που φρόντισαν οι ίδιοι να το κάνουν γνωστό, μπορώ κι εγώ να το μοιραστώ μαζί σας. Παράλληλα να ζητήσω συγγνώμη από τους πάρα πολλούς συναδέλφους που επέλεξα να μην απαντήσω στις κλήσεις τους τότε, φροντίζοντας να διατηρήσω την πληροφορία μου ασφαλή.

Γιατί "ντροπή" δεν είναι να λες ένα σενάριο για τα επαγγελματικά του άλλου, το οποίο επιβεβαιώνεται από πέντε διαφορετικές πηγές. "Ντροπή" δεν είναι να γράφεις με ζέση πόσο σου αρέσει μια εκπομπή και πόσο σε ξενερώνει μια άλλη. "Ντροπή" δεν είναι να αποκαλύπτεις μια είδηση που ενοχλεί. "Ντροπή" δεν είναι να λες τι δεν σου αρέσει στην πορεία της εκπομπής ενός ανθρώπου που εκτιμάς. "Ντροπή" δεν είναι να στηρίζεις την τηλεόραση που ονειρεύεσαι να βλέπεις, να χτίσεις ή να κάνεις. "Ντροπή" είναι να "δίνεις" στεγνά ανθρώπους για λίγα κλικ. "Ντροπή" είναι να προσβάλλεις ανθρώπους στη δουλειά για να φανείς εσύ λίγο πιο έγκριτος. "Ντροπή" είναι να κάνεις show off επιτυχίας, έχοντας γράψει ή αναφέρει μεταξύ άλλων και τεράστιες ανακρίβειες. Αυτά.

*Μη ψάχνετε ποιος θα έπρεπε να ντρέπεται και ποιος όχι, είναι ρεμίξ πολλών γνωστών μας/σας ανθρώπων σε μια παράγραφο. Ξέρουν αυτοί!

Με περίεργο, πραγματικά περίεργο, τρόπο έκλεισε το "Ράδιο Αρβύλα”. Γνωρίζοντας πόση επιτυχία έχει σημειώσει (και) αυτή τη σεζόν αλλά και πόσο επιδραστικός είναι ο λόγος του στο κοινό του (και μόνο), ο Αντώνης Κανάκης δεν έκρυψε την ενόχλησή του που το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη τελικά δεν απάντησε στο αίτημα για τη συνέντευξη που ζήτησε να πάρει από τον Πρωθυπουργό. "Απέφυγε όπως ο διάολος" ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως ζήτησε να κάνει μια ανοιχτή συζήτηση χωρίς τίποτα προσυμφωνημένο "για τα Τέμπη". Τονίζοντας μάλιστα πως θα ήταν η πρώτη φορά πως το "Ράδιο Αρβύλα" θα άνοιγε τις πόρτες του σε πολιτικό αρχηγό. Το να σχολιάσω τη στάση του απέναντι στον ίδιο τον ΠΘ είναι ανώφελο, αφού είναι δικαίωμα του καθενός να έχει όποια πολιτική θέση νιώθει πως του ταιριάζει.

Αλλά από πότε το "Ράδιο Αρβύλα" είναι το Άγιον Όρος της ελληνικής τηλεόρασης; Μια σατιρική, βαθιά υποκειμενική εκπομπή είναι. Που σημειώνει επιτυχία, μεγάλη επιτυχία. Όπως διαχρονικά σημείωνε τόσο το ίδιο το "Ράδιο Αρβύλα", όπως και άλλες σατιρικές εκπομπές πριν συντριβούν. Η οποία εκπομπή, πολύ πρόσφατα, διένυσε μία από τις σημαντικότερες μαύρες σελίδες της και επιβίωσε. Και μπράβο της. Γιατί τόση έπαρση; Δεν αξίζει καν στο προφίλ της εκπομπής.

Θα μείνω στα τηλεοπτικά τεχνικά σχόλια. Επί της ουσίας ο Αντώνης Κανάκης υπονόησε πως το σύνολο της τηλεοπτικής πραγματικότητας είναι ή σαφώς ή μετρίως ελεγχόμενο. Και μόνο εκείνος θα ήταν ο τηλεοπτικός γενναίος νους που θα έκανε μια αληθινή συνέντευξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Λέγοντας μάλιστα πως όλοι οι υπόλοιποι τον καλούν για να μιλήσει για ντολμαδάκια και λοιπές αηδίες ή να συζητήσουν μόνα όσα θέλει εκείνος. Σοβαρά τώρα;

Μάλιστα, τα πυρά του δέχθηκε και η Σία Κοσιώνη που την ίδια ώρα μετέδιδε τη συνέντευξη του ΠΘ στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, αποκαλώντας την απλώς "ανηψιά του". Σαν να μην έχει καμία αξία ούτε εκείνη, όπως οποιοσδήποτε άλλος βεβαίως βεβαίως. Περίεργες εποχές, περίεργοι άνθρωποι. Που δεν θυμίζουν πραγματικά σε τίποτα την καλή εκδοχή του ταλέντου τους.

Διαβάστε Επίσης

Προχωράμε...

Η Ελεονώρα Μελέτη έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και το "Ενώπιος Ενωπίω". Η παρουσιάστρια του MEGA εξήγησε πώς πήρε την απόφαση να βάλει υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές, αναφέρθηκε στη δημιουργία της οικογένειάς της, στον ρόλο του συζύγου της στη ζωή της αλλά κυρίως απάντησε για όσα της καταλογίζει το Twitter. Το ίδιο Twitter του οποίου θεωρείτο... βασίλισσα, πριν λίγα χρόνια, για τον αυθορμητισμό και την αποφασιστικότητά της να μην είναι κλισέ και να κάνει το περιβόητο "Hashtag”. Πώς αλλάζουν οι καιροί... Εδώ ήμαστε παιδιά, τα θυμόμαστε όλα! Και τα καλά και τα άσχημα.

Κάποιοι έγραψαν πως τη στρίμωξε ο Νίκος Χατζηνικολάου με τον διάλογο για τον τομέα που την ενδιαφέρει. "Δεν την άντεξε ούτε ο Χατζηνικολάου" έγραφαν. Τι μου λέτε! Δεν την άντεξε και αποφάσισε να της κάνει ένα λαμπερό, ευγενές αφιέρωμα 112 λεπτών. Λέτε να το έκανε όλο αυτό με απώτερο και σκοτεινό σκοπό να την εκθέσει για 30 δευτερόλεπτα; Και φυσικά ξέρω την απάντηση, αλλά τα αναφέρω όλα αυτά για να δείτε πόσο φαιδρά και κατευθυνόμενα είναι όλα αυτά που διαβάζουμε με περισπούδαστο τρόπο κάθε φορά που ένα ηχηρό ζήτημα φθάνει να σχολιαστεί από αυτό ευγενές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε Επίσης

Στα επίκαιρα το "τεχνητό" τέλος της "MEGA Καλημέρα" ήρθε σήμερα. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν υποστήριξα ποτέ τη συγκεκριμένη εκπομπή, κυρίως λόγω του σχεδιασμού της που την αδικούσε. Ωστόσο, ήταν μια εκπομπή έντιμη, με πλούσια θεματολογία, με καυστικό σχόλιο -με το οποίο δεν συμφωνούσα απαραίτητα αλλά αυτό δεν έχει και σημασία. Το φυσικό τέλος της εκπομπής φυσικά είχε έρθει με την παύση της Ελεονώρας Μελέτη λόγω της υποψηφιότητας.

Βρήκα γενναία τη στάση της Αφροδίτης Γραμμέλη να παραδεχθεί πως φυσικά και έχει μερίδιο ευθύνης για τη μέτρια πορεία της εκπομπής φέτος. Η αλήθεια όμως είναι πως η εκπομπή δεν έχει μέτρια πορεία, είχε πορεία ανάλογη με όλες τις ζωντανές ψυχαγωγικές εκπομπές του MEGA. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί τη σταυρώνουμε. Επειδή σταμάτησε πρόωρα, ΟΚ συμβαίνει. Με εκπλήσσει και το "σουσού" που γίνεται για την επαγγελματική αποκατάσταση των συντελεστών της εκπομπής. Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά τόσο έντονη συζήτηση για αποκατάσταση συνεργατών, λες και ποτέ ξανά δεν έχει σταματήσει εκπομπή. Μπράβο στην Ελεονώρα που κινητοποιήθηκε και προσπάθησε να αποκαταστήσει τους -φαντάζομαι κυρίως χαμηλόμισθους- συνεργάτες της.

Μου κάνει εντύπωση πάντως που κανένας δεν αναφέρθηκε τόσο έντονα ποτέ μέχρι σήμερα στο τέλος άλλων εκπομπών. Της εκπομπής της Ίνας Ταράντου στο OPEN για παράδειγμα που και εκεί έμειναν εκτός χώρου δημοσιογράφοι. Μου κάνει εντύπωση που δεν σχολιάστηκε έντονα πως το "Μετά τη Φωτιά" κόπηκε εν ψυχρώ, χωρίς αναφορά στην αποκατάσταση των συντελεστών του. Θα πληρώθηκαν τα συμφωνημένα φαντάζομαι.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα