Δολοφονία Θανάση Πέτσα: Η μαρτυρία των κυνηγών που βρήκαν το πτώμα του!

Θανάσης Πέτσας

Το μακάβριο μυστικό του δάσους…

Ήταν σούρουπο όταν η παρέα των τριών ανδρών σκόνταψε σε ένα ανθρώπινο κρανίο. Σε απόσταση λίγων μέτρων, ζώα είχαν ξεθάψει και τα υπόλοιπα οστά. Ο τάφος, που πιθανότατα κάποιοι φαίνεται να σφράγισαν με ασβέστη, είχε πλέον αποκαλυφθεί…

Η κάμερα του «Τούνελ» βρέθηκε στον τόπο και φέρνει στο φως τις άγνωστες πτυχές αυτού του άγριου εγκλήματος.

Το πτώμα του τελωνειακού Θανάση Πέτσα που η εκπομπή αναζητούσε, εντοπίστηκε εννέα μήνες μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του. Καταγγελίες για ένα οργιώδες παρασκήνιο με παράνομα κυκλώματα λαθρεμπορίας στην περιοχή που επόπτευε ο άτυχος τελωνειακός. Ο ίδιος επρόκειτο να καταθέσει σαν μάρτυρας κατηγορίας. Κάποιοι όμως του έκλεισαν το στόμα…

Το «Τούνελ» βρήκε το σημείο που πέταξαν τον τελωνειακό…

Η εκπομπή εντόπισε μάρτυρα κάτοικο της περιοχής, που γνώριζε τον κυνηγό που βρήκε τυχαία το πτώμα του Πέτσα. Ο ίδιος οδήγησε το τηλεοπτικό συνεργείο στο σημείο όπου προσπάθησαν να εξαφανίσουν τον άτυχο τελωνειακό.

Πρόκειται για την δύσβατη δασική περιοχή Βιλιαρή έξω από τη Μάνδρα. Ο χωματόδρομος είναι κακοτράχαλος, οδηγεί σε αδιέξοδο και μπορεί να φτάσει κάποιος εκεί μόνο με τζιπ.

Εννιά μήνες μετά την εξαφάνιση του τελωνειακού τον Δεκέμβριο του 2018, είχε σουρουπώσει όταν μια ομάδα κυνηγών κατέβαινε από την κορυφή του βουνού, ακολουθώντας ένα ρέμα. Οι κυνηγοί έλεγαν μεταξύ τους να ‘χουν το νου τους μήπως πέσουν πάνω σε κάποιο νεκρό από τις δυνατές πλημμύρες που είχαν πλήξει την περιοχή.

Ξαφνικά είδαν μπροστά τους ένα κρανίο. Θορυβήθηκαν και σκέφτηκαν πως κάποιο ζώο πιθανά να το είχε ξεθάψει από κάπου. Κοίταξαν γύρω και είδαν σε απόσταση λίγων μέτρων ένα ανάχωμα που είχε σκαφτεί από ζώα. Εκεί βρήκαν και τα υπόλοιπα οστά. Η παρέα των κυνηγών κάλεσε αμέσως την αστυνομία, που έφτασε νύχτα στο βουνό. Στο σκάμμα υπήρχαν ίχνη από ασβέστη όπως και στα ρούχα που βρέθηκαν στα οστά.

Ο μάρτυρας εξήγησε πως για να φθάσει κανείς εκεί, μπορεί  να περάσει μόνο από τον οικισμό ΤΙΤΑΝ, καθώς όλες οι άλλες προσβάσεις είναι κλειστές. Διευκρίνισε πως από εκεί περνούν μόνο κυνηγοί και σπάνια περιπατητές γιατί είναι εξαιρετικά δύσβατος τόπος. Από τη Μάνδρα με το αυτοκίνητο απέχει περίπου είκοσι με είκοσι πέντε λεπτά. Αν κάποιος τον μετέφερε από τα Σπάτα εκεί, θα χρειαζόταν κοντά μία ώρα.

«Περπατούσαμε στο βουνό και είδαμε μπροστά μας το κρανίο…»

Το «Τούνελ» βρήκε τον κυνηγό που ήρθε τυχαία αντιμέτωπος με το μακάβριο εύρημα.

Ο ίδιος είπε στην εκπομπή:

«Όπως περπατούσαμε ξαφνικά είδαμε μπροστά μας ένα κρανίο. Δίπλα ακριβώς ήταν οι θήκες από τα δόντια του. Τρία μέτρα μακριά σε ένα ανάχωμα υπήρχαν και τα υπόλοιπα οστά του σκελετού καθώς και κομμάτια από ρούχα. Τότε βεβαιωθήκαμε εκατό τοις εκατό πως ανήκαν σε άνθρωπο. Είχαν θάψει εκεί το πτώμα και στη συνέχεια το ανάχωμα είχε σκαφτεί από ζώα. Οι φίλοι μου στην αρχή φοβήθηκαν να το αναφέρουμε για να μη μπλέξουμε, αλλά τελικά σκεφτήκαμε πως ίσως βοηθούσαμε κάποιους συγγενείς που είχαν χάσει τον άνθρωπο τους. Μάλιστα τους είπα αστειευόμενος, να δείτε που θα μας βγάλουν στη Νικολούλη… Είναι περίεργο όμως πως βρέθηκε σε αυτό το σημείο  γιατί εκεί πηγαίνουν αποκλειστικά κυνηγοί. Μετά τις πλημμύρες είναι πλέον αδιέξοδο. Άσε που χρειάζεται κανείς τζιπ για να ανέβει μέχρι ένα σημείο…»

Ανέφερε πως κυνηγάει στην περιοχή τουλάχιστον  μια δυο φορές το χρόνο, αλλά δεν είχε παρατηρήσει κάποια ύποπτη κίνηση.

«Τον μεταφέρανε εκείνη τη νύχτα στο βουνό…»

Ο ιδιωτικός ερευνητής Σωκράτης Στρατής ορίστηκε από την οικογένεια του άτυχου Θανάση Πέτσα για να ερευνήσει την εξαφάνιση του τον Μάρτιο του 2018.

Σε πρώτη φάση, ερευνούσε σε συνεργασία με τις Αρχές το ενδεχόμενο ατυχήματος. Όπως είπε ο ίδιος στο «Τούνελ» έψαξαν σε πηγάδια, χαντάκια και εγκαταλειμμένα κτίρια στην ευρύτερη περιοχή των Σπάτων και σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του θύματος.

Ο Θανάσης Πέτσας όπως διαπιστώθηκε αργότερα δεν μπήκε στο σπίτι του εκείνο το βράδυ. Ο φίλος του με τον οποίο έτρωγαν πριν σε ταβέρνα, τον άφησε κοντά σε αυτό, αλλά δεν τον είδε να μπαίνει μέσα.

«Δεν βρέθηκε εντός του σπιτιού, κανένα από τα προσωπικά του αντικείμενα που είχε μαζί του. Τώρα αποδεικνύεται πως εκείνη την ώρα που τον άφησε ο φίλος του, συνέβη ό,τι συνέβη. Κάποιος τον πήρε από εκεί, γιατί ο ίδιος δεν οδηγούσε… Εξετάσαμε υλικό από κάμερα ασφαλείας που έδειχνε μια μαύρη Μερσεντές να περνάει με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο, λίγα λεπτά μετά την άφιξη του, με κατεύθυνση προς Αθήνα. Άλλη κίνηση δεν υπήρξε…», είπε στο «Τούνελ».

Ο κ. Στρατής ανέφερε πως κατέθεσε στις Αρχές και άλλα στοιχεία που συνέλεξε από την έρευνα του.

«Το μόνο που κρίθηκε σαν αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως περίπου τρεις εβδομάδες πριν εξαφανιστεί τον άκουσαν να λέει πως δέχτηκε μια επίσκεψη από μια γυναίκα που του ζήτησε να τακτοποιήσει υπόθεση του συζύγου της που ήταν ήδη νεκρός. Δεν ανέφερε άλλες λεπτομέρειες και γενικώς δεν συνήθιζε να μιλάει για τη δουλειά του. Το θύμα ήταν δημόσιος κατήγορος σε υποθέσεις λαθρεμπορίας και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός. Την ημέρα που εξαφανίστηκε είχε αναβληθεί ένα ανάλογο δικαστήριο στο οποίο ήταν μάρτυρας και θα γινόταν σε λίγες μέρες. Το πρόστιμο που είχε επιβληθεί ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο σκελετός του βρέθηκε σε μακρινή απόσταση από το σπίτι του, άρα σίγουρα κάποιος τον μετέφερε εκεί», ανέφερε.

Μάνδρα: Τι λένε οι κάτοικοι για τον σκελετό στο δάσος…

Το «Τούνελ» βρέθηκε στην Μάνδρα Αττικής όπου εντοπίστηκε σε δάσος της περιοχής ότι απέμεινε από τον άτυχο τελωνειακό. Κάτοικοι της περιοχής που είδαν την φωτογραφία του δεν τον αναγνώρισαν σαν έναν άνθρωπο που σύχναζε στα μέρη τους. Ο εντοπισμός του πτώματος του Θανάση Πέτσα έγινε θέμα συζήτησης στα καφενεία της Μάνδρας.

Οι περισσότεροι έλεγαν πως σίγουρα δεν θα μπορούσε να πάει στο μέρος όπου βρέθηκε μόνος του και πως κάποιος τον κουβάλησε ως εκεί. Υπέθεσαν πως τον δολοφόνησαν και τον μετέφεραν στο δάσος για να εξαφανίσουν το πτώμα του.

Πηγή: anikolouli.gr

Εξελίξεις στο θρίλερ του διπλού φονικού στη Σαλαμίνα!