Η Μαρία Μπεκατώρου απαντά για το YFSF, αλλά και τις οικονομικές απολαβές

Μαρία Μπεκατώρου

«Ποτέ δεν με απασχόλησε τι χρήματα έπαιρναν οι άλλοι. Ούτε ρώτησα ποτέ ούτε ήθελα να μάθω».

Στο Page 2 της Νέας Σελίδας και τον Γιάννη Πουλόπουλο έδωσε συνέντευξη η Μαρία Μπεκατώρου, που μίλησε μεταξύ άλλων για το YFSF, την αποχώρησή της από το Τηλεάστυ και τις προτάσεις που είχε τότε από το Star και τον Alpha.

Φανταζόσουν όταν σου είχαν προτείνει να κάνεις το πρώτο «Your Face Sounds Familiar» ότι θα γνώριζε τόσο μεγάλη επιτυχία που θα προβαλλόταν για έκτη χρονιά;

Ε, όχι βέβαια. Αν μου έλεγαν το 2013 που άρχισε το YFSF 1 ότι θα παιζόταν και το 2020 θα τους έλεγα τρελούς! Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που μου είχε μιλήσει για το σόου αυτό ο Γιάννης Λάτσιος είχα καταλάβει ότι πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο concept. Οταν μου έδωσε δε ένα dvd για να δω το αντίστοιχο ισπανικό, τρελάθηκα! Παρ’ όλα αυτά, δεν θα σου κρύψω ότι είχα μεγάλη αγωνία για το πώς θα πάει, γιατί κι εγώ τότε δεν είχα την τηλεοπτική εμπειρία που έχω τώρα. Το περίεργο, μάλιστα, που είχε γίνει εκείνη την εποχή ήταν ότι το «Your Face Sounds Familiar» μου προτάθηκε μια εβδομάδα αφότου είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα που έγραφαν ότι θα το κάνει η Μαρία Μπεκατώρου. Εγραφαν τα περιοδικά και τα sites ότι θα το παρουσιάζω κι εγώ δεν είχα ιδέα (γελάει).

Οταν βρέθηκες στο γραφείο του Λάτσιου για το «Your Face Sounds Familiar» στάθηκες στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας ή επειδή σου άρεσε πολύ το concept είπες αμέσως «ναι»;

Η αμοιβή είναι το τελευταίο πράγμα που κοιτάζω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω καλές δουλειές που να με κάνουν ευτυχισμένη. Τα χρήματα δεν ήταν ποτέ η προτεραιότητα για εμένα, γιατί ούτε οι χλιδές μού αρέσουν ούτε οι υπερβολές. Εννοείται ότι θέλω να αμείβομαι για τη δουλειά που προσφέρω, αλλά ποτέ δεν είχα παράλογες απαιτήσεις. Ούτε είμαι ο άνθρωπος που θα εκμεταλλευτεί μια συγκυρία σε οποιοδήποτε επίπεδο, άρα ούτε και στο οικονομικό.

Σε ρωτάω γιατί ξέρω ότι πριν αρχίσεις τη συνεργασία σου με τον ΑΝΤ1 σου είχαν γίνει αρκετές φορές προτάσεις από άλλα ιδιωτικά κανάλια, τις οποίες απέρριψες, παρόλο που μπορεί να συνοδεύονταν και από υψηλότερες αποδοχές.

Ηταν επιλογή μου να είμαι στο Τηλεάστυ και δεν το μετάνιωσα που έμεινα τόσα χρόνια εκεί. Εφυγα όταν ένιωσα ότι έκλεισε ο κύκλος μου στο συγκεκριμένο κανάλι. Είναι αλήθεια ότι μου είχαν γίνει προτάσεις και από το Star για πρωινό και από τον Alpha για ένα μεσημεριανό που ετοίμαζαν τότε και από κάποια άλλα κανάλια. Αλλά εμένα τότε αυτές οι προτάσεις δεν με άγγιζαν. Και δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να συζητήσω τι οικονομικές απολαβές θα είχα, γιατί δεν ήθελα να φύγω από το Τηλεάστυ.

Πώς ένιωθες όταν άκουγες ότι άλλοι συνάδελφοί σου έπαιρναν εκατομμύρια;

Ποτέ δεν με απασχόλησε τι χρήματα έπαιρναν οι άλλοι. Ούτε ρώτησα ποτέ ούτε ήθελα να μάθω. Αυτό που με ενδιέφερε πάντα είναι αυτό που θα κάνω εγώ.