Γεράσιμος Ανδρεάτος: «Όταν το κατάφερα με άφησε «απ’έξω» και πήρε άλλον τραγουδιστή»

Γεράσιμος Ανδρεάτος

«Δεν είναι κακό να τρέχεις και να χτυπάς πόρτες...»

Ποτέ δεν ήθελε να τα «οικονομήσει» από το τραγούδι, καθώς η μεγαλύτερη του ανάγκη ήταν συναισθηματική και ψυχική και από αυτό ζει και βιοπορίζεται αξιοπρεπώς. Ο λόγος για τον Γεράσιμο Ανδρεάτο που μίλησε στην Ρενέ Σαραντινού για τη δουλειά του, αλλά και τα φάουλ που έχουν γίνει στην πάροδο του χρόνου.

Υλικά τι έχεις πάρει μέσα από το τραγούδι; Εγώ δεν περιμένω τέτοια πράγματα. Το τραγούδι μου έχει δώσει τα προς το ζην. Μου έχει δώσει χρήματα όλα αυτά τα χρόνια για να βιοπορίζομαι, να ζω με αξιοπρέπεια, να μπορώ να σπουδάζω τα παιδιά μου, δεν θέλω κάτι παραπάνω. Θεωρώ τον εαυτόν μου πάρα πολύ επιτυχημένο, γιατί αυτά που αγάπησα, κατάφερα με αυτά και μόνο να ασχολούμαι και μέσα από αυτά να έχω πάντα δουλειά, να υπάρχει μια θέση σε κάποια σκηνή κι ένα μικρόφωνο πάντα να με περιμένει ή που να τρέχω εγώ να την κυνηγήσω να τη βρω. Μέχρι στιγμής δεν έχω μείνει ξέμπαρκος, δόξα τω Θεώ.

Έχεις τρέξει, έχεις χτυπήσει πόρτες για να βρεις δουλειά; Τρέχω συνέχεια. Δεν είναι κακό να τρέχεις και να χτυπάς πόρτες, αρκεί οι πόρτες που χτυπάς να είναι πόρτες ανθρώπων που θεωρείς σημαντικούς και που θα μπορούσε να τους ενδιαφέρει μια συνεργασία μαζί σου. Αυτό είναι κάτι που το έχω κάνει πολλές φορές και μου έχει βγει σε καλό. Οι περισσότεροι άνθρωποι που εκτιμώ και θαυμάζω θα ήθελαν να συνεργαστούν μαζί μου, αλλά μπορεί να μην έχουν βρει την κατάλληλη στιγμή να μου το πουν ή να το σκεφτούν τη στιγμή που θα το ήθελα. Έχει τύχει μια φορά να πάω σε πρόγραμμα που έκανε σε κάποιο χώρο ο Γιώργος Νταλάρας και μου είπε να συνεργαστούμε στη συνέχεια. Μου είχε πει: «Μη χάνεσαι» και το κράτησα. Δεν είμαι άνθρωπος των δημοσίων σχέσεων, κρύβομαι, χάνομαι. Έχουν γίνει και… φάουλ.

Τι εννοείς;  Μια φορά μου είχε προτείνει ένας παράγοντας του χώρου να κάνω μια πάρα πολύ σπουδαία συνεργασία και να «ψήσω» κάποιο συνθέτη να συνεργαστούμε μαζί με κάποιο τραγουδιστή. Όταν εγώ το κατάφερα, με άφησε «απέξω» και πήρε άλλον τραγουδιστή.