Βίκυ Χαντζή: «Συγκλονίστηκα! Θα προτιμούσα να μην είχε συμβεί αυτό στον αέρα του Alpha»

Βίκυ Χαντζή

«Οι δημοσιογράφοι οφείλουμε να είμαστε αποστασιοποιημένοι από τα γεγονότα. Αλλά ήταν τέτοιες οι εικόνες…».

Στο Page 2 της Νέας Σελίδας και τον Γιάννη Πουλόπουλο έδωσαν συνέντευξη η Βίκυ Χαντζή και ο Παναγιώτης Σουρέλης. Οι δύο δημοσιογράφοι μίλησαν και για τις τραγικές στιγμές που έζησε όλη η Ελλάδα πέρυσι με τη φωτιά στο Μάτι και αναφέρθηκαν και στα πλάνα που δεν προβλήθηκαν ποτέ στον αέρα του Alpha.

Βίκυ, πέρσι σε είδαμε να λυγίζεις στον αέρα της εκπομπής, όταν μεταδίδατε με τον Πέτρο Καρσιώτη όσα έγιναν στο Μάτι.

Β.Χ.: Αυτά τα 21 χρόνια που είμαι στη δημοσιογραφία δεν μου είχε συμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο. Βλέποντας από το προηγούμενο βράδυ τις σκληρότατες εικόνες που κατέγραφαν με την κάμερά τους οι ρεπόρτερ του Alpha Κώστας Σαρικάς και Αλέξης Κουβέλης, συγκλονίστηκα. Διότι μέσα στα πλάνα από τα καμένα αυτοκίνητα υπήρχαν και καμένοι συνάνθρωποί μας. Εννοείται ότι τα πλάνα αυτά δεν τα δείξαμε ποτέ στον αέρα της εκπομπής. Μπορεί ο κόσμος να μην τα είδε, αλλά εγώ είχα όλη την εικόνα της τραγωδίας στα μάτια μου. Οταν, λοιπόν, την επόμενη μέρα δείξαμε τα ρεπορτάζ των εξαίρετων συναδέλφων, μου ήρθε ένας λυγμός που δεν μπόρεσα να συγκρατήσω. Δεν σου κρύβω ότι θα προτιμούσα να μην είχε συμβεί κάτι τέτοιο στον αέρα. Οι δημοσιογράφοι οφείλουμε να είμαστε αποστασιοποιημένοι από τα γεγονότα. Αλλά ήταν τέτοιες οι εικόνες, που ακόμα και οι ρεπόρτερ που ήταν εκεί δυσκολεύονταν να βρουν λέξεις για να τις περιγράψουν και να συγκρατήσουν το συναίσθημα και την ψυχραιμία τους.

Π.Σ.: Επειδή κάλυψα την τραγωδία στο Μάτι, μπορώ να βεβαιώσω ότι ήταν το πιο δύσκολο ρεπορτάζ που έχω κάνει στη δημοσιογραφική μου σταδιοδρομία. Οταν με πήρε ο προϊστάμενός μου και μου είπε ότι είχαν την πληροφορία ότι 26 άτομα είχαν καεί σε ένα οικόπεδο στο Μάτι, δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι η είδηση ήταν αληθινή. Ηταν τόσο σκληρές οι εικόνες που αντίκρισα, που πραγματικά ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ. Είναι σοκαριστικό να βλέπεις μπροστά σου καμένους ανθρώπους. Και όσο κι αν εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε «εξοικειωμένοι» με τις δυσάρεστες ειδήσεις, δεν μπορείς συναισθηματικά να μην επηρεαστείς όταν μιλάς για ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν.

«Δεν είχα λόγο να αφήσω τον Alpha και να πάω αλλού»