Μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα – Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους | Photos + Video

μεγάλη-πυρκαγιά-στην-κινέτα-οι-κάτοι-717745

Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας πευκοδάσος στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, στα όρια Κορινθίας – Δυτικής Αττικής, ενώ οι καπνοί έχουν εξαπλωθεί στη Δυτική Αττική, ενώ οι φλόγες βρίσκονται κοντά στους οικισμούς Γαλήνη και Μαρούλα, ενώ υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση προς το Αλεποχώρι.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή στο πευκοδάσος, που είναι δυσπρόσιτη για τις αρχές. Κάτοικοι της περιοχής εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ οι αρχές τους παρακινούν να κατέβουν στην παραλία.

«Να απομακρυνθούν οι πολίτες από τον οικισμό Μαρούλα»

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τον οικισμό Μαρούλα, που απειλείται από το μέτωπο της πυρκαγιάς, ξη οποία ήδη έχει μπει σε αυλές.

«Ζητάμε από τους πολίτες να απομακρυνθούν. Η φωτιά έχει μπει σε αυλές στον οικισμό Μαρούλα από την πάνω πλευρά της εθνικής οδού, δήλωσε στο ΘΕΜΑ FM 104,6 ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Σπύρος Γεωργίου.

Στο σημείο, ανέφερε, υπάρχουν πέντε Canadair και 2 ελικόπτερα.

Απειλούνται οι οικισμοί Γαλήνη και Μαρούλα

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι μεγάλο, ενώ  η φωτιά, που κατευθύνεται προς το βουνό, βρίσκεται κοντά στον οικισμό Γαλήνη και στον οικισμό Μαρούλα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικίες, αν και πληροφορίες θέλουν ορισμένα σπίτια να έχουν υποστεί ζημιές. Οι άνεμοι είναι ισχυροί και οι αρχές  περιμένουν να δουν την εξέλιξή τους, καθώς η φορά τους αλλάζει συνεχώς.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη. Στο σημείο αρχικά επιχειρούσαν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ απογειώθηκαν για ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Στη συνέχεια, αποφασίστηκε ενίσχυση των δυνάμεων, με αποτέλεσμα στην περιοχή να επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Ειδικότερα, στο σημείο βρίσκονται δύο καινούρια καναντέρ CL-415 και ένα CL-215 καθώς και δύο ελικόπτερα. Παράλληλα, από τη Θεσσαλονίκη, όπου διατηρούν τη βάση τους τα CL-415 έχει φτάσει ένα αεροσκάφος, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται ότι θα φτάσει και δεύτερο. Παράλληλα, με C-130 από Θεσσαλονίκη αναμένεται ότι θα φτάσουν άλλοι 30 πυροσβέστες. 

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook