Αλλάζει εικόνα το κέντρο των Χανίων – Τι σημαίνει το Open Mall στην πλατεία 1866 | Photos

αλλάζει-εικόνα-το-κέντρο-των-χανίων-τ-863729

Ένα νέο κέντρο επιχειρηματικότητας ετοιμάζεται στο κέντρο των Χανίων. Ο λόγος για το Open Mall της πλατείας 1866, που ουσιαστικά σημαίνει την ανάπλαση τόσο της πλατείας, όσο και των γύρω οδών.

Αυτό εξήγησαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Επιμελητήριο Χανίων, ο Αντώνης Ροκάκης και ο Δημήτρης Μουντάκης, αλλά και η Ελπίδα Τσιτσιρίδη από πλευράς Δήμου.

Η πρόταση κατάφερε να πάρει τη δεύτερη βαθμολογία στον πανελλαδικό πίνακα, με τις 56 από το σύνολο των 63 προτάσεων να εγκρίνονται από το ΕΠΑΝΕΚ, κάτι που καταδεικνύει την άριστη συνεργασία μεταξύ των φορέων που ασχολήθηκαν. Ο συνολικός προϋπολογισμός για το  Δήμο Χανίων είναι στο 1.660.000€, οι 270.000€ από τα οποία αφορούν το Επιμελητήριο, που αναλαμβάνει το ιδιωτικό έργο, ενώ ο Δήμος το δημόσιο.

Το έργο υπολογίζεται να χρειαστεί περί τα 2.5 χρόνια και θα περιλαμβάνει εκτός από την πλατεία και τις οδούς Κορωναίου, Κορκίδη, Κριάρη, Κόρακα, Μυλωνογιάννη και Καραϊσκάκη.Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα συναποφασιστούν με τους καταστηματάρχες, με το αρχικό σχέδιο να ορίζει κάποιες οριζόντιες και κάθετες πινακίδες, κάποιες προσόψεις και χρωματισμούς, αλλά και τέντες. Θα δημιουργηθεί επίσης πλατφόρμα/εφαρμογή, για την ανάδειξη των επιχειρήσεων και προς όφελός του.

Πρέπει να σημειωθεί οτι η χρηματοδότηση είναι στο 100% και δεν θα χρειαστεί συμμετοχή από τους καταστηματάρχες, με το επιμελητήριο να αναλαμβάνει την διαχείριση των χρημάτων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, δείχνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις, χαρακτήρισε το Open Mall ως «μία ώθηση στην επιχειρηματικότητα, ειδικά όσον αφορά τους νέους που θέλουν να επενδύσουν σε ένα καινούριο μαγαζί, με είδη που είτε υπάρχουν είτε όχι, αφού μιλάμε για μια τελείως διαφορετική συνθήκη στην περιοχή, που συνδέεται και με την ανάπλαση που έγινε στην Χάληδων. Η πλατεία 1866 είναι ένα νευραλγικό κομμάτι της πόλης και είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτή την εξέλιξη.

Όταν γίνεται μια τέτοια ενέργεια παρασύρονται και παράπλευροι δρόμοι. Στο μέλλον, γιατί να μην γίνει μια ανάπλαση και στην Τζανακάκη, και στην Παπανδρέου κλπ»

Από πλευράς δήμου τοποθετήθηκε η Ελπίδα Τσιτσιρίδη, αντιδήμαρχος προγραμματισμού, πληροφορικής και τουρισμού:

«Ήταν μια άριστη συνεργασία που οδήγησε σε μια πολύ επιτυχημένη υποβολή της πρότασης για το ανοικτό κέντρο εμπορίου στην περιοχή της πλατείας 1866 και των πέριξ δρόμων, κάτι που φαίνεται από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Ευχαριστούμε και τους συνεργάτες μας αλλά και τις 117 επιχειρήσεις που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, σε ένα σημείο που για πάνω από 30 χρόνια δεν έχει δεχτεί κάποια παρέμβαση.Θα δημιουργηθεί μια εμπειρία για τον επισκέπτη, που δεν θα πηγαίνει μόνο για να αγοράσει, αλλά και για έναν περίπατο, που θα συνδέεται με την ανάπλαση της Χάληδων. Πρόκειται για ένα όραμα που είχαμε ξεκινώντας την διαδρομή μας ως δήμος, με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν να είναι προς όφελος όλων.»

Ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μουντάκης, αφού αναφέρθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες, σχετικά με την κυκλοφορία, τόνισε οτι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα με κατά την διάρκεια της εξέλιξης του έργου, όμως σκοπός είναι να γίνουν ομαδοποιημένες οι ενέργειες, ώστε να υπάρχει η λιγότερη όχληση και για την κυκλοφορία της πόλης.zarpanews.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook