Απαγόρευση κυκλοφορίας στα Χανιά: Καταγγελία για αυθαιρεσία από αστυνομικό και… παράλογο «150αρι»

απαγόρευση-κυκλοφορίας-στα-χανιά-κατ-1020380

Μία πρωτοφανή καταγγελία κάνει κάτοικος των Χανίων, η οποία αναφέρει οτι έπεσε «θύμα τρομοκρατίας και απειλών» από αστυνομικό χωρίς προφανή λόγο, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως προκύπτει από τα όσα καταγγέλλει η ίδια στο zarpanews.gr, ενώ είχε συντάξει χειρόγραφα το προβλεπόμενο έγγραφο για να βγει από το σπίτι της στη Χαλέπα, προκειμένου να μεταβεί σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Δικαστηρίων για την αγορά αγαθών, αστυνομικός που την σταμάτησε και για έλεγχο στην περιοχή της Χονολουλού, της κατακύρωσε το πρόστιμο των 150€.

Στα όσα αναφέρει στην καταγγελία της η Χανιώτισσα, ο αστυνομικός αρνούμενος να δεχθεί το χειρόγραφο σημείωμα της ίδιας (επισυνάπτεται παρακάτω), χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη τη συμπεριφορά του ενστόλου, αφού, όπως τόνισε, την απείλησε μέχρι και με αυτόφωρο.

Σημειώνεται ότι το έγγραφο συντάχθηκε στις 14:30 -κατά δήλωση της ίδιας πάντα-, ενώ το πρόστιμο κόπηκε στις 16:00, χωρίς να έχει παρέλθει, δηλαδή, σημαντικό χρονικό διάστημα, ενώ ο αστυνομικός σημείωσε στο πρόστιμο την οδό που ήταν δηλωμένη στην ταυτότητά της και όχι τον τόπου που διενεργήθηκε στον έλεγχο.

«Το κερασάκι στην τούρτα; Στο πρόστιμο αναφέρεται ότι δεν είχε καν έγγραφο!», όπως τονίζει η ίδια, ενώ αναφέρει ότι παρά τις επίμονες προσπάθειες, η επικοινωνία με την εισαγγελία και τις αστυνομικές αρχές για το περιστατικό δεν κατέστη δυνατή, με την πλευρά της Χανιώτισσας να είναι έτοιμη να καταθέσει ένσταση για το πρόστιμο, ενώ έχει γίνει και επαφή με δικηγόρο, ώστε να ακολουθηθεί η δικαστική οδός.

Δείτε το πρόστιμο που κόπηκε στην καταγγέλουσα και το χειρόγραφο σημείωμα που δήλωσε η γυναίκα την κατ΄εξαίρεση μετακίνησή της: zarpanews.gr

7 thoughts on “Απαγόρευση κυκλοφορίας στα Χανιά: Καταγγελία για αυθαιρεσία από αστυνομικό και… παράλογο «150αρι»

  1. Καλά να πάθει η κυρατσα….
    Αφού έχει λεφτά για δικηγόρο έχει και τα 150 ευρώ.
    Ας πήγαινε στα δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ της Χαλεπας

  2. Μπάμπη… Κόψε τις… Ασε μη σου πω
    Όσο για τις συμπεριφορές τών αστυνομικών, αρκετοί απ’ αυτούς , η συμπεριφορά τους είναι χαλια μαύρα
    Καπετάνιοι την έχουν δει
    Αντί να βοηθήσουν το κόσμο που περνάει δύσκολα μέσα κ έξω από το σπίτι του, αυτοί με άσχημη συμπεριφορά τον προσβάλλουν κιόλας
    Όταν (και αν) τελειώσει όλο αυτό που θα είμαστε σε μια κανονικότητα, θα θυμόμαστε ποιοί και ποιος μας βοήθησε όχι

  3. Η βεβαίωση μετακίνησης για σούπερ μάρκετ δεν είναι πάσο για ελεύθερη βόλτα.
    Δεν γνωρίζουμε αν όντως υπήρχε η χειρόγραφη βεβαίωση ή αν συντάχθηκε εκ των υστέρων.
    Το να ψωνίσεις από σούπερ μάρκετ των δικαστηρίων ενώ μένεις Χαλεπά, έχεις περάσει τουλάχιστον 3 σούπερ μάρκετ.
    Το να έκανες τη βεβαίωση 14.30 και να κόπηκε πρόστιμο 16.00 στη Χονολουλού…δεν διευκρινίζει αν είναι επιστροφής ή προς το σούπερ μάρκετ. Γιατί αν είναι προς τότε έχει προηγηθεί 1.30 ώρα περίπατος, αλλά 20 λεπτά μέχρι δικαστήρια, 20-30 λεπτά ψώνια, 30 λεπτά επιστροφή, με λίγα ψώνια βέβαια γιατί αν είχε πολλά θα έπαιρνε αυτοκίνητο ή θα πήγαινε σε κοντινότερο.
    Από τα λεγόμενα της λοιπόν, ανεύθυνη η κυρία, σωστός ο έλεγχος. Στέλνει μύνημα την επόμενη φορά, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η ώρα, και Τελος, όπως ισχύει πλέον, μην ψάχνουμε φθηνές δικαιολογίες για να βγούμε έξω και πλβρουμε παραθυρακια στους κανόνες. Δεν ει άι αυτός ο σκοπος

    1. Ακόμα και έτσι να είναι (οι ώρες μετακίνησης), μου απαγορεύει ο νόμος να ψωνίσω από όπου θέλω?? Δεν κατάλαβα, που αναφέρεται αυτό? Αν εγώ θέλω να ψωνίσω π.χ. τυροκομικά για το παιδί μου από εκεί που εμπιστεύομαι, θα πρέπει να πάω μόνο στο διπλανό μου??? Τι λέμε τώρα??? Και ένα δεύτερο, σας έτυχε να περιμένετε σε κάποιο σούπερ μάρκετ μισή ώα να μπείτε ή όχι. Περιμένατε σε άλλο μινι μάρκετ ή φρουταρία άλλη μισή ώρα?? Και σωστά αναφέρετε, δεν κάνουμε σουλάτσο… αλλά μην κρίνουμε έτσι απλά… Ψυχραιμία παιδιά!!

      1. Για να απαντήσω στο παραπάνω,
        Ο νόμος δεν απαγορεύει ακόμα να ψωνίσετε απο όπου θέλετε, αλλά επίσης η δείτε τους κωδικούς της μετακινησης
        «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους»
        Θεωρητικά λοιπόν αν το πάρει κανείς αυστηρά, από τη στιγμή που το ΣΥΝΚΑ παρέχει αποστολή προιόντων απαγορεύεται να βγειτε για ψώνια. Προφανώς και επειδη η υπηρεσία δεν μπορεί να υποστηριχθεί για όλους και επιτρέπεται η επίσκεψη στο σουπερ μαρκετ.

        Προσωπικά, κανονίζω τα ψώνια μου 1 φορά την εβδομάδα, και πηγαίνω μια φορά, με συγκεκριμένη λίστα, με συγκεκριμένο «μενού» για την εβδομάδα, οταν βγω για βόλτα, θα βγω γυρω απο το σπίτι μου, αν εχει αλλους θα πάω στην αλλη μεριά του πεζοδρομίου, τηρώ τις αποστάσεις μου. Και εγώ ειχα αγαπημένα σουπερ μαρκετ, ψαράδικα, φρουταγορές, γαλακτομικά, μελι κτλ, αλλά λόγω της κατάστασης, θα παρω όσα περισσότερο μπορώ από το κοντινότερο σουπερ μαρκετ, θα παρω ενα μέλι και ας μην ειναι της ποιοτητας που έπαιρνα. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ θυσίες.

        Σε Κάθε περίπτωση, αυτό που ΔΕΝ κάνω, είναι να μου φταίνε οι άλλοι, πχ ο Αστυνομικός, που δεν κατάλαβα, γιατί να θέλει το κακό τηςε κυρίας; Δεν βρίσκω λόγο να εγραψε στο πρόστιμο οτι δεν υπήρχε βεβαίωση, πιο πιθανό ειναι είτε η κυρία να την ειχε ξεχάσει, είτε να την συνέταξε εκ των υστέρων. Στην τελική στην τσέπη του θα μπουν τα χρήματα; Ελεος δηλαδή. τα 150, θα πανε στο νοσοκομείο και υπέρ συστήματος υγείας. Αν θέλει να πληρώσει δικηγόρο για να γλιτώσει αυτό το πρόστιμο, ας δώσει αλλα 100 στο ΕΣΥ, και να διαμαρτυρυθεί έτσι.

        Μαλλον κάποιοι δνε εχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης. Οπως αναφέρεται, ναι, να προτιμήσετε γαλακτοκομικά για το παιδί σας από το διπλανό σας, γιατι σε ΟΣΟ περισσότερα μερη πηγαίνετε, τόσο περισσότερο εκτίθεστε σε κίνδυνο να κολλήσετε, και να κολλήσετε και το παιδί σας και όλους τους υπόλοιπους που μπορεί να κολλήσουν. 1-2 μήνες ειναι θα περάσουν, και μετά θα ψωνίζετε πάλι από όπου θέλετε, όσο θέλετε, χωρίς περιορισμό κυκλοφορίας.

        1. Να σου πω 100 λόγους, από τα παραπάνω που είπες, για να σου επιβάλει πρόστιμο άμα γουστάρει; Νομίζω ότι το ’21 θα ήσουν απ΄αυτούς που θα χαιρόντουσαν για τα παθήματα των εξεγερμένων. Ακριβώς τις ίδιες προφάσεις και με μίσος για της διαμαρτυρίες αυθαιρεσίας της εξουσίας. Κρίμα.

  4. Απο την στιγμη που εχουμε φτασει σε αυτο το σημειο παγκοσμιως, χρειαζεται μια δεουσα σοβαροτητα. Υπαρχουν καποιοι κανονες οι οποιοι πρεπει να ακολουθουντε για το καλο ολων μας. Σαφεστατα η κυρια κακως διαμαρτυρεται γιατι το σημειωμα της ειναι απλα απαραδεκτο. Ολοι μας εχουμε τυπωμενες τις αναλογες φορμες, αρα δεν υπαρχουν δικαιολογιες. Αν της ειχε επιτραπει να παει στο σουπερ μαρκετ με αυτο το χειρογραφο σημειωμα, ολοι γνωριζουμε οτι θα το ειχε διαδωσει, θα ελεγε, «ελα μωρε δεν χρειαζεσαι την φορμα, εγω τις προαλλες ψωνισα και ειχα σε απλο χαρτι γραψει….» και ουτο καθ’εξης οποτε μετα αν σταματουσαν και εδιναν προστιμο σε καποιον γνωστο της θα διαμαρτυροταν αυτος και θα γινοταν ενα μπαχαλο!!! Γι’αυτο υπαρχει η φορμα, ζουμε σε εποχες που η τεχνολογια ειναι πολυ αναπτυγμενη οποτε δεν υπαρχουν δικαιολογιες. Ηταν σωστη η αποφαση του αστυνομικου που στην τελικη κανονες ακολουθει, και ολοι τους προσπαθουν απο πλευρας τους να συννετιζουν τον κοσμο. Δεν ειναι ο εχθρος. Το ξερο μας το κεφαλι ειναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook