Αυξάνεται η προετοιμασία στο Νοσοκομείο Χανίων: Νέα κρεβάτια στη ΜΕΘ-Covid19 και νέος απομονωμένος θάλαμος αναμονής | Photos

αυξάνεται-η-προετοιμασία-στο-νοσοκομ-1022463

Στην πιο κρίσιμη καμπή έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, μετά και την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην περιοχή των Χανίων (δείτε ΕΔΩ), το zarpanews.gr σας παρουσιάζει τις τελευταίες διεργασίες που έχουν γίνει εντός του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Αγ. Γεώργιος».

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το προσωπικό και όλες οι δομές του Νοσοκομείου Χανίων, σύμφωνα με τη Διοίκηση του ιδρύματος, με τον εξοπλισμό να έχει τοποθετηθεί ήδη στα σημεία που έχουν οριστεί για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων Covid-19, ενώ ο Διοικητής, Γιώργος Μπέας, δήλωσε την ικανοποίησή του για την έγκαιρη προετοιμασία που έχει γίνει.

Ήδη πριν από την είσοδο μέσα στο νοσοκομείο, στην πύλη γίνεται η πρώτη υποδοχή-αξιολόγηση από γιατρό που έχει τοποθετηθεί και βρίσκεται μαζί με τους φύλακες στο σημείο.

Έξω από τα Επείγοντα, ήδη έχει τοποθετηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα ο ειδικά απομονωμένος οικίσκος που εξετάζει τα περιπατητικά (που μεταβαίνουν χωρίς τη συνδρομή ασθενοφόρου), ύποπτα περιστατικά κορονοϊού που μπαίνουν για την πρώτη εξέταση και τη λήψη δειγμάτων.Πλέον στο σημείο ακριβώς δίπλα, έχει τοποθετηθεί και  ένα νέος οικίσκος όπου περιέχει 8 ανεξάρτητες καμπίνες για την αναμονή των ύποπτων περιπατητικών περιστατικών, έως ότου μπουν για εξέταση στον έτερο οικίσκο.

Και οι δύο οικίσκοι είναι δωρεά Χανιώτικων επιχειρήσεων.

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας «COVID-19»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη έχει στελεχωθεί και απομονωθεί κατάλληλα ο χώρος που στέγαζε προηγουμένως τη Στεφανιαία Μονάδα του Νοσοκομείου -η οποία έχει μεταφερθεί στη ΜΑΦ- και πλέον στεγάζει τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για την αντιμετώπιση του ιού με την ονομασία ΜΕΘ-«COVID-19».

Στη μονάδα βρίσκονται σε ετοιμότητα συνολικά 8 κρεβάτια για νοσηλεία, εκ των οποίων οι δύο είναι απομονωμένοι θάλαμοι (τύπου box) ενώ η τελευταία ενημέρωση αναφέρει, πως ήδη έχουν προκύψει από δωρεές ιδιωτών, συνολικά 9 κρεβάτια πλήρως εξοπλισμένα, που θα διατεθούν προς χρήση στο νοσηλευτικό ίδρυμα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, η ΜΕΘ-«COVID-19» είναι πλήρως απομονωμένη και δεν θα υπάρχει επικοινωνία τόσο με την κανονική ΜΕΘ, όσο και με υπόλοιπες δομές του ίδιου ορόφου, για λόγους ασφαλείας και υγειονομικής προστασίας.

Χειρουργείο και αίθουσα τοκετού για κρούσματα κορονοϊού

Επίσης, στο γενικότερο πλαίσιο προετοιμασίας για πιθανή έξαρση της πανδημίας, στο Νοσοκομείο Χανίων έχουν απομονωθεί και στελεχωθεί κατάλληλα με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μια αίθουσα χειρουργείου για τα περιστατικά που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης.

Ακόμα, υπάρχει και μια αίθουσα τοκετού που έχει απομονωθεί για τον ίδιο λόγο, με ξεχωριστό απομονωμένο θάλαμο που περιέχει θερμοκοιτίδα για το νεογέννητο.

Και στις δύο περιπτώσεις παραπάνω, όπως και στη ΜΕΘ, υπάρχει ξεχωριστό δωμάτιο για την προετοιμασία του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού που θα έρχεται σε επαφή με τα κρούσματα.

Σχετικά με τις έκτακτες προσλήψεις που ανακοινώθηκαν, η Διοίκηση ανέφερε ότι καθημερινά υπάρχει ενδιαφέρον από τις ειδικότητες και ήδη οι πρώτοι έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους, ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης για τις ανάγκες που υπάρχουν.

Περικλής Κουκλάκης

One thought on “Αυξάνεται η προετοιμασία στο Νοσοκομείο Χανίων: Νέα κρεβάτια στη ΜΕΘ-Covid19 και νέος απομονωμένος θάλαμος αναμονής | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook