Χανιά | Άναψαν οι μάχες στο Διεθνες Σκακιστικό Τουρνουά της Παλαιόχωρας | Photos

χανιά-άναψαν-οι-μάχες-στο-διεθνες-σκακ-1077912

Άναψαν οι μάχες στο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Παλαιόχωρας στο οποίο σήμερα παίζεται ο 5ος Γύρος. Παρά το πολύ ψηλό επίπεδο των παικτών που αγωνίζονται το τουρνουά της Παλαιόχωρας έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι και τουρνουά των εκπλήξεων.

Το ίδιο διαπιστώνουμε και τη φετινή χρονιά βλέποντας τον πίνακα βαθμολογίας όπου τα πρώτα οκτώ ονόματα της αρχικής κατάταξης έχουν αφήσει τουλάχιστον μισό βαθμό στη διαδρομή τους. Δύο μόνο παίκτες έχουν καταφέρει να έχουν το απόλυτο με τέσσερα στα τέσσερα και αυτοί είναι ο Ρουμάνος GM Vladislav Nevednichy και ο Τσέχος ΙΜ Zwardon Vojtech.

Τέσσερις παίκτες ακολουθούν με 3,5 βαθμούς και είναι ο Χρήστος Μπανίκας με τον Σταμάτη Κούρκουλο που είναι και οι πρώτοι Έλληνες παίκτες και ο GM Klekowski MacieJ από την Πολωνία με τον Νορβηγό ΙΜ Kaasen Tor Fredrik. Στις γυναίκες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση η IM Ιρίνα Μπουλμάγκα από την Ρουμανία και η WGM Λάουρα Ουνούκ από την Σλοβενία με τρεις βαθμούς.

Από τις Ελληνίδες την καλύτερη εκκίνηση έκανε η Κων/να Ανδρώνη (Κορωπί) με 2,5 βαθμούς και ακολουθούν με δύο βαθμούς η Γιαννοπούλου Αναστασία (ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ), Δελή Ελεάννα (ΣΟ ΑΘΗΝΩΝ), Καραβιτάκη Αντωνία (ΣΑΧ) και Δρακάκη Άννα Μαρία (ΕΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ).

Οι αγώνες ξεκινάνε καθημερινά στις 6μμ. και υπάρχει ζωντανή μετάδοση των αγώνων από το διαδίκτυο στις δέκα καλύτερες παρτίδες. Ο αγωνιστικός χώρος είναι στο Δημ. Σχολείο Παλαιόχωρας για το οποίο όλοι οι παίκτες εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια τονίζοντας ότι είναι με διαφορά οι καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες που έχουν παίξει στην Παλαιόχωρα!

Σημαντική όμως είναι και η προσαρμογή των παικτών με τα υγειονομικά μέτρα που υπάρχουν, όπου γίνονται καθημερινές θερμομετρήσεις σε όλους τους παίκτες, υποχρεωτική μάσκα κατά τη διάρκεια των αγώνων και συχνή απολύμανση όλου του αγωνιστικού χώρου, ένα από τα συν βέβαια αποτελεί και οι υποχρεωτικές αποστάσεις που τηρούνται στον αγωνιστικό χώρο και δίνει μία πολύ μεγαλύτερη άνεση στους παίκτες.

Το τουρνουά της Παλαιόχωρας στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε δείχνει για άλλη μια φορά τη δυναμική του! Το υψηλό επίπεδο των αγώνων και η μεγάλη προσέλευση που πάνω από 700 άτομα βρίσκονται στην Παλαίόχωρα για ένα δεκαήμερο σίγουρα αποτελούν και μία τονωτική ένεση στην οικονομία του τόπου μας. Διοργανωτές είναι ο Δήμος Καντάνου Σελίνου με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την Π.Ε. Χανίων. Το τουρνουά διεξάγεται με την αιγίδα της ΓΓΑ και του ΕΟΤ.

Σημαντική είναι όμως και η στήριξη από τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Σύλλογο ενοικιαζόμενων δωματίων Παλαιόχωρας, την ΗΛΕΚΤΩΡ, την AEGEAN που είναι ο επίσημος χορηγός Αερομεταφορών της ΣΑΧ, την ΣΥ.ΦΑΧ, τις ΠΙΣΙΝΕΣ Κρήτης, και το τουριστικό γραφείο STATUS.

Δείτε τις φωτογραφίες:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook