Χανιά | Αυτές είναι οι 10 παραλίες που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα αυτό το καλοκαίρι

χανιά-αυτές-είναι-οι-10-παραλίες-που-δεν-277192

Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει πολύ συχνά στους επισκέπτες της περιοχής…

Δεν ξέρουν ποια από όλες τις παραλίες των Χανίων δεν πρέπει να χάσουν! Είναι γιατί στα Χανιά η εκδρομή στη θάλασσα, ξεπερνά τα… στενά όρια του να απολαύσει κανείς τις βουτιές, το κολύμπι ή και την ηλιοθεραπεία.

Σμαραγδένιες θάλασσες και τιρκουάζ νερά, άμμος σε όλες τις αποχρώσεις, από ολόλευκη αστραφτερή μέχρι σκούρα, σχεδόν μαύρη ή ολόλευκα βότσαλα που λάμπουν στον ήλιο, παρουσιάζει το blog.terrabook.com. Και για «φόντο», άγρια βράχια ή καταπράσινη φύση, αναλόγως την περιοχή.

Φαλάσαρνα

falasarnaΈνας κόλπος με απέραντη αμμουδιά και καταγάλανη θάλασσα… Θα δείτε τη Φαλάσαρνα από ψηλά και θα δεν θα βλέπετε την ώρα να διανύσετε τα τελευταία μέτρα της απόστασης για να αφεθείτε στην ομορφιά της φύσης… Βρίσκεται 59 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 17 χιλιόμετρα δυτικά της Κισσάμου και έχει βραβευτεί στο παρελθόν ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης και μια από τις δέκα καλύτερες στην Ευρώπη. Μη φύγετε από την παραλία πριν τη δύση, καθώς το ηλιοβασίλεμα στη Φαλάσαρνα είναι μαγικό, καθώς ο ήλιος χάνεται μέσα στη θάλασσα μπροστά σας…

Παραλία του Πλατανιά
plataniasΗ παραλία μπροστά από το δημοφιλέστερο θέρετρο των Χανίων, η παραλία του Πλατανιά δεν είναι μόνο μια απέραντη, πολυσύχναστη πλαζ, αλλά διαθέτει πεντακάθαρα νερά και αμέτρητα beach bar, όπου συνήθως γίνονται τα πιο ξέφρενα καλοκαιρινά πάρτι! Ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, θαλάσσια σπορ, θα σας κρατήσουν εκεί για όσο αντέξετε!

Παραλία Ήμερης Γραμβούσας
imeri-gramvousaΗ Ήμερη Γραμβούσα είναι ένα μικρό νησί των Χανίων στην βορειοδυτική ακτή. Αν και δεν κατοικείται διαθέτει ένα εντυπωσιακό φρούριο, χτισμένο στο πιο ψηλό σημείο, ενώ ακριβώς από κάτω, μια υπέροχη παραλία δελεάζει τους επισκέπτες: Ολόλευκη άμμος και καταγάλανα νερά, αλλά και ένα παλιό ναυάγιο, ένα σκουριασμένο κουφάρι πλοίου, συνθέτουν το εντυπωσιακό σκηνικό. Στην παραλία της Ήμερης Γραμβούσας θα φτάσετε με τα καραβάκια, που εκτελούν το δρομολόγιο από την Κίσσαμο.

Παχιά Άμμος
paxia-ammosΗ Παχιά Άμμος είναι η οργανωμένη πλαζ με την ψιλή, λευκή άμμο στην δυτική μεριά της Παλαιόχωρας, το τουριστικό θέρετρο που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο των Χανίων. Με μήκος ένα χιλιόμετρο, «χωράει» όλα τα γούστα, καθώς διαθέτει και πλήρως οργανωμένα τμήματα, αλλά και ελεύθερους χώρους. Είναι φυσικά ιδανική για παιδιά αφού τα νερά της είναι ρηχά, ενώ το δυτικό της τμήμα είναι το αγαπημένο των γυμνιστών.

Παραλία στο Γεράνι
geraniΜπροστά στο πανέμορφο χωριό Γεράνι, που βρίσκεται 13 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων, ανάμεσα στις παραλίες Μάλεμε και Πλατανιά, απλώνεται μια ακόμα μία από τις εκπληκτικές παραλίες των Χανίων. Η παραλία στο Γεράνι έχει μήκος δυόμιση χιλιόμετρα, χρυσαφένια άμμο και καταγάλανα νερά, αλμυρίκια για φυσική σκιά, ενώ δίπλα από την ακτή θα βρείτε πολλές τουριστικές υποδομές.

Σεϊτάν Λιμάνια
seitan-limaniaΈνα ακόμα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία των Χανίων. Τα Σεϊτάν Λιμάνια, βρίσκονται στα βορειοανατολικά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, 20 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Λωρίδες θάλασσας εισχωρούν ανάμεσα στις απόκρημνες βραχώδεις ακτές δημιουργώντας μικρούς ορμίσκους, σε έναν από τους οποίους βρίσκεται μια καλά κρυμμένη παραλία. Στα Σεϊτάν Λιμάνια θα φτάσετε από το χωριό Χορδάκι, ακολουθώντας τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο ως το τέρμα του, και ακολούθως θα συνεχίσετε το δύσβατο αλλά σύντομο μονοπάτι που κατεβαίνει στη μικρή ακτή.

Παραλία Λουτρό Σφακίων
loutro-sfakionΣε ένα από τα πιο γραφικά και μικρά χωριουδάκια των Σφακίων, θα βρείτε παραλία Λουτρό Σφακίων με ολόλευκα βότσαλα και σμαραγδένια νερά. Το κολύμπι στον απάνεμο κόλπο, αντικρίζοντας τα ολόλευκα σπίτια στο Λουτρό είναι σκέτη απόλαυση, ενώ στο οργανωμένο τμήμα της παραλίας θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες. Τα μαγαζιά του χωριού είναι άλλωστε πολύ κοντά και σας προσφέρουν ό,τι θελήσετε, καφέ, κρητικές νοστιμιές και ρακή!

Παραλία της Λίμνης Κουρνά
LimniKournaΗ μοναδική φυσική λίμνη των Χανίων δεν εντυπωσιάζει μόνο χάριν στη φυσική ομορφιά του τοπίου, αλλά και γιατί τα καλοκαίρια στην όχθη της σχηματίζεται μια αμμουδιά που επιτρέπει το κολύμπι στα γλυκά νερά της! Μπορεί κανείς να νοικιάσει ομπρέλες αλλά και θαλάσσιο ποδήλατο για να κάνει έναν ευχάριστο γύρο της Λίμνης Κουρνά, μέσα στα καταπράσινα βουνά του Αποκόρωνα.

Ελαφονήσι
Elafonisi-2Ένα μικρό αμμώδες νησί, που συνδέεται με την απέναντι ξηρά από μια αμμώδη χερσόνησο… κι ανάμεσα μια εντυπωσιακή, καταγάλανη, ρηχή λιμνοθάλασσα! Το τοπίο είναι απαράμιλλης ομορφιάς και κατατάσσει το Ελαφονήσι μεταξύ των καλύτερων παραλιών όχι μόνο των Χανίων, αλλά της Ελλάδας, της Μεσογείου, ακόμα και του κόσμου! Το Ελαφονήσι βρίσκεται 76 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων και πέντε χιλιόμετρα νότια της Μονής Χρυσοσκαλίτισσας, στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης και έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές Natura.

Μπάλος
mpalosΑκόμα ένα από τα εντυπωσιακότερα τοπία των Χανίων, ο Μπάλος είναι ένας ογκώδης βράχος μέσα στη θάλασσα, που «συνδέεται» με την απέναντι ακτή με μια ρηχή λιμνοθάλασσα, όπου η άμμος σχηματίζει εντυπωσιακούς σχεδιασμούς. Τα ρηχά νερά στην λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι είτε καταγάλανα είτε τυρκουάζ. Παντού υπάρχουν μικρά κοχύλια που σε πολλά σημεία κάνουν την άμμο να φαίνεται ροζ, ενώ τα διάσπαρτα βραχάκια δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά στο τοπίο.

Ο Μπάλος βρίσκεται στο βορειοδυτικότερο σημείο του νομού Χανίων, στο ακρωτήριο της Γραμβούσας, σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την Κίσσαμο. Δύο είναι οι τρόποι προσέγγισης, ο ένας διά θαλάσσης, με καραβάκι από την Κίσσαμο, και ο άλλος οδικώς.

Ο χωματόδρομος ξεκινά από την Καλυβιανή και φτάνει ως την άκρη του βουνού πάνω από τον Μπάλο, όπου τελικά θα φτάσετε ακολουθώντας το σύντομο μονοπάτι και θαυμάζοντας την καταπληκτική θέα!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook