Χανιά | Δέσμευση για 100 δωρεάν κάρτες μεταφοράς πήρε ο Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης     

χανιά-δέσμευση-για-100-δωρεάν-κάρτες-μετ-829705

Την δέσμευση για 100 δωρεάν κάρτες μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους πήρε ο Σύλλογος Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, μετά από κινητοποίηση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Παράλληλα ο Σύλλογος πήρε τη δέσμευση από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων ότι θα έρθει σε συνεννόηση με την διοίκηση των ΚΤΕΛ ώστε να μειωθεί συνολικότερα η τιμή της κάρτας μεταφοράς.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Οι αγώνες μας φέρνουν αποτέλεσμα! Την τετάρτη 13/03/2019 ο Σύλλογος Εστίας πήρε την πρωτοβουλία και οργάνωσε κινητοποίηση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για να διεκδικήσει δωρεάν κάρτες μεταφοράς και γενικότερα μείωση της τιμής κάρτας μεταφοράς.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε με σκοπό την διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης των φοιτητών από το κόστος της μεταφοράς. Οι φοιτητές του πολυτεχνείου παίρνουν λεωφορείο καθημερινά για μαθήματα που είναι πρωί και απόγευμα, πολλές φορές και δύο φορές την ημέρα για απογευματινά εργαστήρια ή για να σιτιστούν στην λέσχη, αλλά και τα σαββατοκύριακα που εκτός από δύο δρομολόγια αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε επιπλέον εισιτήριο διότι δεν περιλαμβάνονται στην συμφωνία. Η ακριβή μετακίνηση προσθέτει ένα ακόμα βάρος στα συνεχή έξοδα που έχουν οι οικογένειές μας για τη στέγαση, σίτιση, αθλητισμό κ.α.

Το Κράτος, η Περιφέρεια, η διοίκηση της Πρυτανείας έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί κάνουν τα στραβά μάτια στα σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι »κάνουν ότι μπορούνε» συνδυάζοντας το με το ότι το κράτος δεν έχει λεφτά. Οι φοιτητές όμως έχουν ξεκάθαρο το κράτος για ποιους »τρέχει», σε ποιούς κάνουν τις πλάτες, ξέρουνε ότι ο πραγματικές αντίπαλός μας είναι η πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε.

Η κινητοποίηση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων είχε αποτέλεσμα παίρνοντας την δέσμευση από τον Αντιπεριφερειάρχη ότι θα δοθούν 100 ετήσιες κάρτες δωρεάν μεταφοράς , και ότι θα έρθει σε συνεννόηση με την διοίκηση των ΚΤΕΛ ώστε να μειωθεί συνολικότερα η τιμή της κάρτας μεταφοράς.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

  1. Να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση η διαδικασία να αποδοθούν οι κάρτες στους φοιτητές
  2. Να δοθούν κάρτες σε όλους τους φοιτητές που θα κάνουν αίτηση
  3. Αύξηση των δικαιούχων με ευθύνη της πρυτανείας
  4. Επέκταση των δρομολογίων και το Σαββατοκύριακο
  5. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για δημόσιες δωρεάν μεταφορές

Βλέπουμε ότι αγώνας σε αυτήν την κατεύθυνση έχει αποτέλεσμα γι’ αυτό θα παλέψουμε να συνεχιστεί και να δυναμώσει ο αγώνας μας μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες μας και τα υπόλοιπα αιτήματα μας για σπουδές χωρίς εμπόδια και δουλειά με δικαιώματα.

Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης                                                                                                             Χανία,17/03/2019»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook