Χανιά | Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για τη νέα γέφυρα στον Κερίτη ποταμό

χανιά-εγκρίθηκε-η-προγραμματική-σύμβ-821491

Ο Δήμος Πλατανιά ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η Προγραμματική Σύμβαση, μεταξύ Υπουργείου Υποδομών, Δήμου Πλατανιά και της Περιφέρειας Κρήτης, για το σύνολο των Μελετών που απαιτούνται για την κατασκευή νέας σύγχρονης Γέφυρας, στον Κερίτη ποταμό, στην περιοχή του Αλικιανού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση ο Δήμος Πλατανιά, το προσεχές διάστημα θα υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση, από τους εκπροσώπους των τριών Φορέων που εμπλέκονται.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη κατασκευή που θα γίνει δεν αφορά στην αντικατάσταση της παλιάς, ιστορικής γέφυρας του Κερίτη που κατέρρευσε κατά την περυσινή κακοκαιρία, αλλά νέο γεφύρωμα σε έτερο σημείο. Για την ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας, αναμένονται νεότερα από το Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο έχει την αρμοδιότητα.

«Μετά τα παραπάνω μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα καθοριστικής σημασίας αναπτυξιακό έργο για το Δήμο Πλατανιά και ιδιαίτερα για την περιοχή της Δ.Ε. Μουσούρων, κάτι για το οποίο ο Δήμος Πλατανιά είχε πρωτοστατήσει και είχε απαιτήσει την πραγματοποίηση του», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook