Χανιά | Επιχείρηση διάσωσης ηλικιωμένου τραυματία σε φαράγγι

χανιά-επιχείρηση-διάσωσης-ηλικιωμέν-852633

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στην Πυροσβεστική υπηρεσία Κισσάμου , εξαιτίας ενός τραυματισμού ηλικιωμένου πεζοπόρου στο φαράγγι της Ρόκκας, για τη διάσωση του οποίου είναι επιχείρηση σε εξέλιξη. Το φαράγγι της Ρόκκας βρίσκεται 32χλμ δυτικά των Χανίων, στην επαρχία Κισάμου.

Ο άτυχος άνδρας, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του zarpanews.gr είναι περίπου 75-80 χρονών, ολλανδικής καταγωγής, είχε κατά τη διάρκεια της διάβασης του φαραγγιού μία πτώση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί αρκετά σοβαρά.

Οι άνθρωποι που ήταν στο σημείο αλλά και η γυναίκα του, κάλεσαν πιθανότατα στο 112 τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης, για βοήθεια, αφού ο Ολλανδός δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει και χρειάζονταν επίσης άμεσα ιατρική φροντίδα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει εδώ και αρκετή ώρα 7 πυροσβέστες από την Κίσσαμο μαζί με εθελοντές του Ερυθρού Σταυρό, αλλά το έργο τους δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς το σημείο ειναι εξαιρετικά δύσβατο, ενώ υπάρχει και κίνδυνος κατολισθήσεων.

Παρόλα αυτά εντοπίστηκε ο τραυματίας και αυτή τη στιγμή μεταφέρεται με φορείο, προς την έξοδο του φαραγγιού. Παράλληλα ειδοποιήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο όμως αναχώρησε και θα ειδοποιηθεί να επιστρέψει σε λίγες ώρες, καθώς η διάσωση είναι σε εξέλιξη και θα χρειαστεί ακόμη κι άλλος χρόνος.

zarpanews.gr

 

 

One thought on “Χανιά | Επιχείρηση διάσωσης ηλικιωμένου τραυματία σε φαράγγι

  1. Που πας ρε μπαρμπα 80χρονων και Ολλανδος μαλιστα…τι νομιζεις οτι ειναι εδω κοιλαδες? Προστιμο και πισω στη χωρα σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook