Χανιά | Επίσκεψη κλιμακίων του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Νοσοκομείο

χανιά-επίσκεψη-κλιμακίων-του-κκε-και-τ-850601

Την Δεύτερα 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε περιοδεία της Τ.Ε. Χανιών του ΚΚΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων « ο Άγιος Γεώργιος», με επικεφαλής το μέλος της Κ.Ε., Γραμματέα της Ε.Π. Κρήτης και υποψήφιο Ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ, Σάββα Βασιλειάδη, τον οποίο συνόδευε αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τους υποψήφιους Δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο νομό Χανίων.

Περιοδεύοντας η αντιπροσωπεία από τις κλινικές συνομίλησε με εργαζόμενους του νοσοκομείου. Μέσα από την συζήτηση βγήκαν οι τεράστιες ελλείψεις τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως τονίστηκε, είναι χαρακτηριστικό ότι οι όποιες προσλήψεις γίνονται έχουν έκτακτο χαρακτήρα και πραγματοποιούνται από επικουρικό προσωπικό, ή με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, παρά τις όποιες εξαγγελίες του υπουργείου υγείας για χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού στο χώρο της υγείας .

Αυτό άλλωστε φάνηκε και με την συγχώνευση των δυο Οργανισμών του ΓΝΧ με το Ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου, καθώς ο νέος οργανισμός με 197 οργανικές θέσεις υπολείπεται κατά 28 οργανικές θέσεις της πρότασης την οποία είχε υποβάλει η Διοίκηση το 2017. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί έκπληξη, μιας και η περικοπές τις κρατικής χρηματοδοτήσεις και στον χώρο της Υγείας τα τελευταία 9 χρόνια ξεπερνούν το 50% . Είναι η συνέχεα μιας βάρβαρης πολιτικής που υλοποιείται πιστά από όλες τις κυβερνήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ, που θεώρει την υγεία των εργαζομένων και του λαού κόστος.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με συνάντηση με το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα αυτά.

Ο Σάββας Βασιλειάδης του κάλεσε να βγάλουν συμπεράσματα από την μέχρι τώρα εφαρμοζόμενη πολιτική και στον χώρο της Υγείας, μιας πολιτικής που πατάει πάνω στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ. Με κριτήριο ψήφου τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες σε σύγχρονες υποδομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να κάνουν το αποφασιστικό βήμα και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλπες, δίνοντας έτσι μια απάντηση, αλλά και ενισχύοντας την δική τους φωνή.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook