Χανιά | «Για θύμισέ μου»: Κατάμεστο το Πνευματικό στην ταινία για το αλτσχάιμερ | Photos

χανιά-για-θύμισέ-μου-κατάμεστο-το-π-954156

Δεν έπεφτε.. καρφίτσα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το βράδυ του Σαββάτου στην πολυαναμενόμενη προβολή της ταινίας «Για θύμισέ μου», μιας εθελοντικής προσπάθειας, η οποία πραγματεύεται την νόσο του Αλτσχάιμερ.

Επίκεντρο τόσο οι ασθενείς, όσο και οι γύρω τους, συγγενείς και/ή φροντιστές, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν την δύσκολη αυτή νόσο.

Πρόκειται για μια εθελοντική και συλλογική δουλειά, με πάνω από 80 εθελοντές από όλους τους κλάδους, ενώ τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τα έσοδα από τις προβολές θα διατεθούν στην Αλληλεγγύη Ηρακλείου Εταιρία Alzheimer και υγιούς Γήρανσης.

Η πρωταγωνίστρια, Ανδριανή Αγγελιδάκη, μίλησε για την ταινία και τον ρόλο που έχει το αλτσχάιμερ στη ζωή μας:

Η νοσούσα στην ταινία, Αμαλία Ζαργιανάκη, σχολίασε από την πλευρά της:

«Είναι οδυνηρό το βλιωμα του Αλτσχάιμερ, καθώς σιγά σιγά χάνει τα πάντα, χάνεις τον κόσμο. Και το χειρότερο είναι οτι πρόκειται για μία μη αναστρέψιμη κατάσταση, δεν υπάρχει κάποιο χάπι για να σωθείς. Δεν μπορείς καν να παλέψεις για αυτό. Χρειάζεται πολλή αγάπη, υπομονή, πείσμα και θάρρος ώστε ο φροντιστής να έρθει στην θέση του ασθενή για να τον καταλάβει.

Έχω επιλέξει μία πολύ σωστή ταινία για τα πρώτα υποκριτικά μου βήματα, είμαστε παντού sold out, αφού ο κόσμος ανταποκρίνεται, επειδή πονάει και χρειάζεται μία στήριξη. Αυτό του το δίνουμε μέσα από την ταινία.»

Το σενάριο της ταινίας έχει γράψει η Μαρία Σβολιαντοπούλου, η σκηνοθεσία είναι των Αντώνη Ρενιέρη και Μαρίας Σβολιαντοπούλου και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι Ανδριανή Αγγελιδάκη και Αμαλία Ζαργιανάκη.

Την προσπάθεια αγκάλιασαν και πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί με ειδικές guest συμμετοχές σε πολύ ιδιαίτερους ρόλους, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Αποστολάκης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Τάνια Ρόκκα και ο Γιάννης Τσουρουνάκης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά των συντελεστών της ταινίας. Το τραγούδι των τίτλων έχουν επιμεληθεί η Δέσποινα Σπαντιδάκη στους στίχους ενώ τη μουσική και το τραγούδι η Βούλα Στρατάκη ενώ το soundtrack ερμηνεύουν οι Bouche Fermee σε σύνθεση της Μαρίας Γούβαλη με πρωτότυπη μουσική, εμπνευσμένη από το σενάριο και τη θεματολογία της ταινίας.

Δείτε το τρέιλερ:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook