Χανιά | Η συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Αλικιανού στο πρόγραμμα Erasmus+/KA2

χανιά-η-συμμετοχή-του-γενικού-λυκείου-970221

Το Γενικό Λύκειο Αλικιανού συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο «Computational thinking and coding – Literacy of the future» για τη διετία 2019-2021. Στο project που συντονίζεται από το l. Osnovna Skola από την πόλη Cakovec της Κροατίας, συμμετέχουν τα σχολεία Akcansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu από την Τουρκία, Agrupamento de Escolas de Vale de Ovil και Agrupamento de Escolas de Mangualde από την Πορτογαλία.

Έναυσμα για τη σύλληψη, τη σχεδίαση και την υλοποίηση του έργου είναι η κοινή διαπίστωση ότι στο σημερινό υπερσυνδεδεμένο κόσμο, η βασική ψηφιακή παιδεία αποτελεί ζωτική ικανότητα, ειδικά για τα παιδιά και τους νέους που πρέπει να καταλάβουν τι είναι πίσω από την οθόνη του smartphone τους, πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη και πώς λειτουργούν τα κοινωνικά μέσα.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η πρώτη εναρκτήρια συνάντηση στο Cakovec της Κροατίας από 4 έως 9 Δεκεμβρίου 2019 στην οποία εκ μέρους του Γενικού Λυκείου Αλικιανού έλαβαν μέρος τρεις εκπαιδευτικοί. Στη συνάντηση αυτή έγινε μια πρώτη προσωπική γνωριμία των εκπαιδευτικών, ορίστηκαν οι ημερομηνίες των επόμενων συναντήσεων, συμφωνήθηκε ο τρόπος σχεδίασης, οργάνωσης, υλοποίησης, αξιολόγησης, δημιουργίας αναφορών και διάδοσης των αποτελεσμάτων του έργου. Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εργαστήρια με θέμα «Ασφάλεια στο διαδίκτυο», «Καινοτόμες στρατηγικές μάθησης για μια μοντέρνα παιδαγωγική προσέγγιση», «Κωδικοποίηση με τη χρήση του Minecraft», «Η χρήση του eTwinning», «Χρήση των εργαλείων και απλών εφαρμογών κωδικοποίησης της Apple για μαθητές» και «Διδασκαλία με τη χρήση των ΤΠΕ». Ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν επίδειξη των μέσων διδασκαλίας και των ρομποτικών συστημάτων που χρησιμοποιούν τα συνεργαζόμενα σχολεία για τη διδασκαλία της κωδικοποίησης και του προγραμματισμού. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε αξιοθέατα στην περιοχής όσο και στο Ζάγκρεμπ.

Η επόμενη συνάντηση με τη συμμετοχή μαθητών ορίστηκε στο Mangualde της Πορτογαλίας από 17 έως 21 Φεβρουαρίου 2020 με θέμα την κωδικοποίηση με τη χρήση εντολών τύπου μπλοκ με το Scratch, τη γνωριμία με τα Bee-Bots,τα Blue-Bots, τα InO-Bots και το NAO που είναι ένα ανθρωποειδές robot.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook