Χανιά | Μαθητική Θεία Λειτουργία στην Κίσαμο

χανιά-μαθητική-θεία-λειτουργία-στην-κ-866448

Πλημμύρισε ο Ι. Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου από νιάτα της ευρύτερης περιοχής, τα οποία ανταποκρίθηκε εις το κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας για κοινή προσευχή και συμμετοχή εις την Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, αφιερωμένη εις την μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία, με αφορμή την δοκιμασία των ενδοσχολικών και πανελληνίων εξετάσεων της περιόδου αυτής.

Πολλά δε από τα παιδιά μετείχαν και της Θείας Κοινωνίας. Μετά την ειδική ευχή – προσευχή που αναγνώσθηκε εις το τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, χαιρέτισε την πολυπληθή μαθητική κοινότητα σημειώνοντας:

«Η συμμετοχή σας εις την σημερινή προσευχή και την σημερινή Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, έμπρακτη έκφραση της αγάπης της Εκκλησίας για τα νιάτα του τόπου μας, φανερώνει την σπίθα της πίστης η οποία κρύβεται μέσα στις ψυχές και τις καρδιές σας. Αυξήστε, δυναμώστε και καλλιεργείστε αυτή την πίστη. Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να σας δώσει διέξοδο στα αλύτρωτα αδιέξοδα της ζωής, να σας ελευθερώσει από εγκλωβισμούς και αγκυλώσεις, να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε το αληθινό νόημα και ομορφιά της ζωής. Κλείστε την πόρτα της ψυχής και της καρδιάς σας σε όσους επίμονα και πεισματικά  προσπαθούν να σας πείσουν ότι η πίστη είναι ένας μύθος και ο Θεός ανθρώπινο κατασκεύασμα. Εμπιστεύεσθε την αγάπη του Θεού,  δυναμώστε στην πίστη, χαλυβδώστε και μπολιάστε την ζωή σας μέσα στην ζωή και τα μυστήρια της Εκκλησίας μας. Να  θυμάστε δε πάντα ότι η ζωή δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται, ότι χωρίς κόπο, προσπάθεια και θυσίες δεν φτάνει κανείς στην Ιθάκη του, ότι αν θέλουμε η κοινωνία να ανέβει «λίγο ψηλότερα» χρειάζεται ο προσωπικός μας αγώνας και προσπάθεια», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, προσφέροντας ως ευλογία από ένα επιστήθιο Σταυρό, ευχόμενος καλή επιτυχία.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook