Χανιά | Με μετάλλια και εμπειρίες γύρισαν οι αθλητές της κολύμβησης | Photos

χανιά-με-μετάλλια-και-εμπειρίες-γύρισ-1086452

Σημαντική και καθόλα ικανοποιητική κρίνεται η παρουσία των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στο Εθνικό πρωτάθλημα ΟΠΕΝ, που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Η κατάκτηση των τριών μεταλλίων, καθώς και η συνολική παρουσία για τους πέντε αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων εκλαμβάνονται ως ένα θετικό γεγονός για την προσπάθεια που καταβλήθηκε στην πιο σημαντική, όπως εξελίχθηκε η χρονιά, διοργάνωση της σεζόν.

Οι εξαιρετικά ανταγωνιστικοί χρόνοι για τους Απόστολο Παπαστάμο και Αλέξανδρο Κάχρη κρίνονται ως μια ευχάριστη εξέλιξη, με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι δύο Χανιώτες πρωταθλητές με την προετοιμασία τους, ενώ ειδικότερα για τον Παπαστάμο λόγω και ενός προβλήματος τραυματισμού, που αντιμετώπισε τον περασμένο χειμώνα στο χέρι. Πλέον, ο Παπαστάμος αναμένεται από τον επόμενο μήνα να μπει στην τελική ευθεία για την μακρά προετοιμασία που τον περιμένει εν όψει της Ολυμπιακής χρονιάς που ακολουθεί, ενώ για τον Κάχρη επιβεβαίωσε τη δυναμική του παρουσία, αλλά και την συμμετοχή του στην Ολυμπιακή ομάδα.

Οσον αφορά τα τρία κορίτσια, τις Δέσποινα Κόρακα, Στελίνα Δεληολάνη και Αργυρώ Μαλεκάκη, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με τον προπονητή τους, Κώστα Τζιλιβάκη να σημειώνει ότι μαζί με κάποια άλλα αγόρια θα αποτελέσουν τη νέα φουρνιά κολυμβητών του Ομίλου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

«Τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά βάσει της δουλειάς που έχουμε κάνει», τονίζει ο τεχνικός του Ναυτικού Ομίλου. «Τα παιδιά έδειξαν ότι αφομοίωσαν την προσπάθεια που έγινε, την προπόνηση που υπήρξε. Αυτό είναι κάτι που μου το έδειξαν τις τελευταίες 10 ημέρες και έχοντας όχι τόσο μεγάλο αγωνιστικό ρυθμό κατάφεραν να βγάλουν τους χρόνους που έβγαλαν. Η επιστροφή του Παπαστάμου μετά το ατύχημα που είχε στο χέρι είναι θετική. Το ζήτημα γι’ αυτόν είναι να έχει μια πολύ καλή και δυνατή προετοιμασία για την Ολυμπιακή χρονιά που ακολουθεί. Το θετικό είναι ότι έχει συνέλθει από τον τραυματισμό του, με την αίσθηση περισσότερο που του δημιουργούσε το πρόβλημα τον χειμώνα, οπότε είμαστε σ’ έναν πολύ καλό δρόμο. Ο Κάχρης είχε πάει καλά και το χειμώνα, δούλεψε και την πεταλούδα, από την οποία απείχε δύο σχεδόν χρόνια, αυτή τη στιγμή είναι πέμπτος στην κατηγορία ανδρών πια και πρώτος στους εφήβους βέβαια και αυτά είναι πολύ καλά μηνύματα εν όψει της Ολυμπιακής χρονιάς. Ο Αλέξανδρος προετοιμάζεται για πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων και έχουμε έναν κρυφό στόχο, το Ολυμπιακό όριο… Οσον αφορά τα κορίτσια, πήγαν και τα τρία πάρα πολύ γρήγορα, καλύτερα απ’ ό,τι είχαν πάει στο προηγούμενο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στο Ηράκλειο. Πιστεύω ότι μαζί με άλλα αγόρια που είναι πολύ ελπιδοφόρα, αυτή θα είναι η καινούργια φουρνιά των κολυμβητών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», είναι οι δηλώσεις από τον Κώστα Τζιλιβάκη.

Από ‘κει και πέρα, οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου σχολιάζουν ως εξής την παρουσία τους στο πρωτάθλημα.

Απόστολος Παπαστάμος: «Και οι δύο κούρσες που αγωνίστηκα, ήταν πάρα πολύ καλές παρότι έγιναν αρκετά λάθη και υπάρχουν πολλά κομμάτια στα οποία πρέπει να βελτιωθώ. Ηταν πάντως δύο κούρσες που βγήκαν χωρίς να έχουμε κάνει αρκετή προπόνηση, δούλεψα περισσότερο στο να μπορέσουμε να χτίσουμε τη βάση για να επιστρέψουμε ομαλά στην προπόνηση μετά την καραντίνα. Στόχος μας είναι το χειμερινό πρωτάθλημα και να είμαστε όσο πιο δυναμικοί γίνεται για την επόμενη σεζόν, που είναι και Ολυμπιακή χρονιά. Η σεζόν ήταν πάρα πολύ δύσκολη για όλους τους αθλητές, όχι μόνο για μένα. Επίσης, ένας λόγος για μένα είναι ότι το χειμώνα πέρασα κι έναν τραυματισμό, ο οποίος με έκανε πιο δυνατό ψυχικά και μπόρεσα να δω κάποια πράγματα που δεν τα έβλεπα πριν. Για όλους τους αθλητές ήταν πάντως μια πολύ δύσκολη περίοδος ψυχολογικά και η ψυχική υγεία για κάθε αθλητή είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας. Εκεί που είχαμε έναν τεράστιο στόχο μπροστά μας, την Ολυμπιάδα, ξαφνικά βρεθήκαμε να είμαστε ξανά στην αρχή. Ενώ αυτή τη στιγμή θα ήμασταν στο Τόκιο, είμαστε πάλι πίσω στη βασική προπόνηση… Αυτή είναι μία διαχείριση όπου ο κάθε αθλητής την κάνει διαφορετικά και προσωπικά θεωρώ ότι είναι αρκετά δύσκολη».

Αλέξανδρος Κάχρης: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που κατάφερα να ξαναπάω κοντά στο χρόνο μου γιατί είχαν προκύψει όλες αυτές οι δυσκολίες με την καραντίνα και την αποχή από τις προπονήσεις που με είχαν κουράσει πάρα πολύ. Το πρώτο πράγμα για το οποίο χαίρομαι, είναι ότι κατάφερα να κολυμπήσω κοντά στο χρόνο μου. Ο κεντρικός μου στόχος πλέον είναι το πανευρωπαϊκό εφήβων και στη συνέχεια το παγκόσμιο που θ’ ακολουθήσει λογικά μετά από δύο μήνες. Το μεγάλο στοίχημα για μένα είναι το αν θα καταφέρω να πιάσω το όριο για την Ολυμπιάδα, αυτός είναι ο τρίτος μου στόχος. Ο πρώτος μου στόχος, όμως, είναι να πάρω ένα μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό…».Δέσποινα Κόρακα: «Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία γιατί είχαμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε με σπουδαίους αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα. Νομίζω ότι τα πήγα καλά, έκανα ένα ατομικό ρεκόρ και είμαι ευχαριστημένη γιατί κολύμπησα κοντά στους χρόνους μου. Στόχος μου είναι να ξαναπάω του χρόνου και βλέπουμε».

Στελλίνα Δεληογλάνη: «Είμαι ευχαριστημένη για την παρουσία μου στο πρωτάθλημα. Ηταν μια πολύ ωραία εμπειρία γιατί συμμετείχα μαζί με μεγάλους αθλητές. Νιώθω ευχαριστημένη για τους χρόνους που πέτυχα, αν και πιστεύω ότι θα μπορούσα να τα έχω πάει λίγο καλύτερα».

Αργυρώ Μαλεκάκη: «Ηταν μια ωραία εμπειρία γιατί συναντήσαμε μεγάλους αθλητές. Για μένα, ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σ’ ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένη με τους χρόνους που σημείωσα γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσα να τα έχω πάει λίγο καλύτερα. Λόγω της διακοπής που υπήρξε, ήταν λίγο δύσκολο πάντως να επανέλθω, παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι προσαρμόστηκα σχετικά γρήγορα, όπως όλα τα παιδιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook