Χανιά | Νέα κατολίσθηση στο δρόμο Αλικιανός- Φουρνές! Ανύπαρκτες παρεμβάσεις στο κατεστραμμένο οδικό δίκτυο του νομού

χανιά-νέα-κατολίσθηση-στο-δρόμο-αλικι-979209

Καλά κρατούν οι κατολισθήσεις στους δρόμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων, αλλά και επί της ουσίας, της μη έγκαιρης, όλους τους προηγούμενους μήνες παρέμβασης, μετά και τις καταστροφές του Φεβρουαρίου του 2019.

Έτσι όπως διαπιστώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, οι κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία του επαρχιακού, αλλά και του δημοτικού οδικού δικτύου ήταν αρκετές, γεγονός το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα πως όλο το προηγούμενο διάστημα οι όποιες παρεμβάσεις ήταν είτε ελάχιστες, είτε όπου πραγματοποιήθηκαν ανεπαρκείς, είτε στο τέλος- τέλος, δεν ολοκληρώθηκαν έγκαιρα για διάφορους λόγους.

Μια λοιπόν από αυτές τις νέες κατολισθήσεις, σημειώθηκε τις πρωινές ώρες στον επαρχιακό δρόμο από τον Αλικιανό προς τον Φουρνέ.

Στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου μάλιστα, από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου είχε ξεκινήσει παρέμβαση στους χωμάτινους όγκους πάνω από το δρόμο και σε μήκος περίπου 580 μέτρων.

Το έργο μέχρι και να μας «χτυπήσει» ο Ηφαιστίωνας δεν είχε ολοκληρωθεί, κι έτσι τα ξημερώματα έγινε νέα κατολίσθηση όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες του zarpanews.gr.

Πάντως τα αντανακλαστικά της Αντιπεριφέρειας Χανίων στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησαν άμεσα και ο δρόμος παρέμεινε ανοιχτός.

Σύμφωνα δε, με την Αντιπεριφέρεια Χανίων οι παρεμβάσεις συνεχίζονται για να ολοκληρωθεί το έργο και να μπει στοπ στις κατολισθήσεις στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου.

Κάτι που πάντως δεν είναι και εντελώς σίγουρο, καθώς η απουσία όλα τα προηγούμενα χρόνια αντιπλημμυρικών υποδομών στην προκειμένη περίπτωση έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν μεγάλοι όγκοι νερού στο χωμάτινο όγκο πάνω από τον δρόμο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Άνδρεας Γερακάκης

3 thoughts on “Χανιά | Νέα κατολίσθηση στο δρόμο Αλικιανός- Φουρνές! Ανύπαρκτες παρεμβάσεις στο κατεστραμμένο οδικό δίκτυο του νομού

  1. Που πήγαν τόσες 600αρες χιλιάρικα; Θα μας πουν οι δήμαρχοι του νόμου;και τις παρεμβάσεις στη γέφυρα Αλικιανού πριν πέσει ποιος τις πληρωσε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook