Χανιά | Νέα σύγχρονη γέφυρα στον Κερίτη! Υποσχέσεις Σπίρτζη για άμεσες χρηματοδοτήσεις | Photos + Video

χανιά-νέα-σύγχρονη-γέφυρα-στον-κερίτη-819039

Υπόσχεση για την κατασκευή μιας νέας σύγχρονης γέφυρας που θα αντικαταστήσει την ιστορική γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης που πραγματοποίησε αυτοψία σε σημεία του οδικού δικτύου που ουσιαστικά έχουν καταστραφεί μετά την κακοκαιρία που χτύπησε με μανία τα Χανιά τα τελευταία 24ωρα.

Ο κ. Σπίρτζης που επισκέφθηκε διαδοχικά, συνοδευόμενος από την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Βάλια Βαγιωνάκη,τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Πλατανιά κ. Μαλανδράκη, μηχανικούς του υπουργείου και υπηρεσιακούς παράγοντες, το σημείο της κατολίσθησης στην Εθνική οδό Χανίων Κισσάμου στο ύψος του Σταλού, την γέφυρα στην παλιά εθνική Χανίων Κισσάμου στον Πλατανιά και τη γέφυρα του Κερίτη, είπε μεταξύ άλλων πως έχει δοθεί μια μεγάλη μάχη από τους δήμους και την πολιτική προστασία, τονίζοντας «πως πρέπει να γιατρέψουμε τις πληγές της Κρήτης, καθώς αυτή είναι η εντολή που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός».

Είπε πως ήδη γίνονται οι συνεννοήσεις με τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να φθάσουν οι πρώτες χρηματοδοτήσεις στην Περιφέρεια για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας των περιοχών, ενώ υπάρχει επαφή με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας για να έρθουν κάποιες γέφυρες για τις γέφυρες που έχουν καταρρεύσει στον δήμο Πλατανιά.

Ανέφερε πως ακριβής εκτίμηση για το ύψος των ζημιών δεν μπορεί να γίνει ακόμα, αλλά αυτό θα είναι δυνατόν όταν οι υπηρεσίες του υπουργείου, των δήμων και της περιφέρειας συμπληρώσουν τα τεχνικά δελτία.

Για την γέφυρα του Κερίτη είπε πως η αποκατάσταση της θα γίνει με προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Υποδομών, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια και το δήμο, και τα Ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την κατασκευή της μιας νέας σύγχρονης γέφυρας στο σημείο, όπως είπε ο κ. Σπίρτζης θα είναι τα δύο με τρία χρόνια.

Για την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης, που από χθες με την κατάρρευση της γέφυρας δεν υφίσταται, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι έχει δοθεί εντολή για προσωρινή λύση με την τοποθέτηση γέφυρας.

Σε ότι αφορά στην εθνική οδό ο Υπουργός Υποδομών τόνισε πως το Υπουργείο Υποδομών θα αναλάβει τις δύο μεγάλες κατολισθήσεις καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οι υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ τα υπόλοιπα σημεία θα τα αναλάβει η Περιφέρεια με τους δήμους με την συνδρομή των υπηρεσιών του Υπουργείου, όπου χρειάζεται.

Αναφερόμενος στην γέφυρα στην παλιά εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου ανέφερε πως η κατάρρευσης της ήταν απόρροια κακοτεχνιών.

Μάλιστα εξήγησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τι ακριβώς έχει συμβεί στο σημείο:

«Μετά την χθεσινή σύσκεψη, ο Υπουργός προχώρησε σε έκτακτη χρηματοδότηση με 10 εκ. ευρώ προς την Περιφέρεια Κρήτης. Συνεννοηθήκαμε με τους Δημάρχους να μας στείλουν τα τεχνικά δελτία για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Οι μελέτες οι οποίες είναι έτοιμες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Υποδομών και παράλληλα με τη συνεργασία όλων των φορέων θεωρώ ότι υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα με την παρουσία του κυρίου Υπουργού δόθηκαν λύσεις και με τα εξειδικευμένα στελέχη που έχουν έρθει από το Υπουργείο θα δούμε τις οριστικές λύσεις κι εδώ που βρισκόμαστε στον Αλικιανό κάνουμε έκκληση προς τον κύριο Υπουργό να γίνει μια νέα γέφυρα που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ασφάλειας για τους πολίτες και αυτή να γίνει μια πεζογέφυρα ένα μνημείο» τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Μαζί με τον κ. Σπίρτζη, στο κυβερνητικό κλιμάκιο ήταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Βάλια Βαγιωνάκη, και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης στην αυτοψία μετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, και αιρετοί των Δήμων της περιοχής.

Από τεχνικής πλευρά μετέχει κλιμάκιο Μηχανικών του Υπουργείου. Πρόκειται για

εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών καθώς

και μηχανικοί της Περιφέρειας Κρήτης.

Η σημερινή επίσκεψη στα σημεία ακολουθεί την χθεσινή κρίσιμη σύσκεψη, παρουσία του κ. Σπίρτζη, στην οποία ανακοινώθηκε η άμεση χρηματοδότηση από πλευράς πολιτείας για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

zarpanews.gr

9 thoughts on “Χανιά | Νέα σύγχρονη γέφυρα στον Κερίτη! Υποσχέσεις Σπίρτζη για άμεσες χρηματοδοτήσεις | Photos + Video

  1. ιδέτε φάτσες.Περιφερειαρχης, συμβουλοι,παρατρεχάμενοι.Ερχονται εκλογες και θα φατε μαυρο που θα παει συννεφο.

    Με εκτίμηση.

  2. Τόσοι και τόσοι περιφερειακοί και τοπικοί άρχοντες μας επισκέφτηκαν, να μην έρθει και ο υπουργός; Θα φωτογραφηθεί σε μια πεσμένη γέφυρα μαζί με τους κόλακες κλακαδορους θα υποσχεθεί και θα φύγει. Δεν την αντέχουμε τόση ευαισθησία από τόσους πολλούς. Αυτοί είναι ικανοί να αφήσουν το καπουτσίνο με μαύρη ζάχαρη να βάλουν τις γαλότσες και να ριχτούν στην δουλεια, ουστ σκεμπεδες

  3. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ?ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΑΣ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.

  4. ΜΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΚΟ , ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ .ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΑ. ΠΑΠΑ@@@@@@ ΘΑ ΚΑΜΜΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥΤ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ.

  5. Είναι θλιβερό το θέαμα του γκρουπουσκουλου στις φωτός.
    Κοιτάξτε παρατρεχαμένοι….
    Κοιτάξτε ειλικρινές ενδιαφερον για τον πολίτη….
    Σας σημειώνω έναν έναν για να φάτε κατράμι καρβουνο στην κάλπη.

  6. ΒΛΕΠΩ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ. Η ΑΦΑΝ ΓΚΑΤΕ….Ο ΑΦΡΟΣ….ΤΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ…. ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ…
    ΚΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΘΛΙΜΜΕΝΟ ΥΦΟΣ. ΣΤΑΥΡΟ ΑΝ ΘΕΣ ΨΗΦΟ ΑΜΕ ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΑΛΛΟΥ.

  7. Μην περιμένετε θαύματα, είναι όλοι τους άχρηστοι και το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Δεν φταίει ο καιρός, δεν φταίνε τα δέντρα, δεν φταίει το ποτάμι. Φταίει η βολεψιά και η αδιαφορία! Φταίει που νομίζουμε όλοι ότι Χανιά είναι μόνο ο Φάρος και όλα τα άλλα μνημεία καταρρέουν. Οι παππούδες μας είναι κάπου εκεί ψηλά και μας μουτζώνουν για τα χάλια μας. Και καλά κάνουν Τουλάχιστον ας εξασφαλίσουμε ότι η νέα γέφυρα θα είναι αντάξια της παλαιάς και όχι κάποιο έκτρωμα που να ρημάξει το τοπίο και τις αναμνήσεις μας.

    Αυτά.

  8. ήρθατε σαν τους αναμαζωξιαρηδες να βγάλετε φωτογραφίες και φύγατε.κανουμε 25 χιλιόμετρα για να φτάσουμε στα χανια. Φάγατε και το κράξιμο σας αλλά από ότι βλέπω δεν το ανεβάζουν το βιντεάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook