Χανιά | Ντόρα Μπακογιάννη: Το νομοσχέδιο για την παιδεία είναι από τα χειρότερα της Κυβέρνησης

χανιά-ντόρα-μπακογιάννη-το-νομοσχέδι-847516

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για την παιδεία, εξαπέλυσε από το Πολυτεχνείο Κρήτης η βουλευτής της ΝΔ κα Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κα Ντόρα Μπακογιάνη σε συνάντηση που είχε στο ίδρυμα με την διοίκηση του Πολυτεχνείου, καθηγητές του ιδρύματος και φοιτητές, χαρακτήρισε το εν λόγο νομοσχέδιο ως ένα από τα χειρότερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά εξισώνει τα πάντα προς τα κάτω και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αντίληψη της ΝΔ σε ότι αφορά στα θέματα παιδείας.

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην εξίσωση φοιτητών των ΑΕΙ και των ΤΕΙ , κάτι το οποίο χαρακτήρισε τραγικά άδικο.

Είπε επίσης πως αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων που δεν θα μπορούν  να βρουν δουλειά.

Τόνισε επίσης πως θα είναι πολύ δύσκολο για την επόμενη κυβέρνηση για να διορθώσει το νέο νομοσχέδιο καθώς κάτι τέτοιο θα πάρει χρόνο, αν και όπως ανέφερε κάποια τμήματα θα μπορούν να αλλάξουν άμεσα.

Ακόμα σημείωσε πως χωρίς αξιολόγηση δεν είναι δυνατόν τα πανεπιστήμια να πάνε μπροστά, κάτι που όπως είπε δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο.

Προέβλεψε δε πως το νομοσχέδιο θα έχει τεράστιες εκκρεμότητες στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ και ΑΕΙ, μεταξύ των εκπαιδευτικών των ιδρυμάτων κοκ.Από την πλευρά του τέλος, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος είπε πως δεν είναι δυνατόν όλοι οι απόφοιτοι των λυκείων να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο όπως προβλέπει το νέο  νομοσχέδιο, ενώ αναφλερθηκε και στις επιπτώσεις που θα έχουν τα Πολυτεχνεία με την εξίσωση τους με ΤΕΙ ανάλογων κατηγοριών.

Την κα Μπακογιάννη συνόδευε στην επίσκεψη της στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ο πρώην πρύτανης του ιδρύματος κ. Βασίλης Διγαλάκης.

Ο πρώην πρύτανης του ιδρύματος, , κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι με αυτό το νομοσχέδιο ο Υπουργός Παιδείας ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο στην ανώτατη εκπαίδευση. Η αντιμεταρρύθμιση Γαβρόγλου αρχικά περιόρισε το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, επανέφερε το «άσυλο» ανομίας στα πανεπιστήμια, αποθάρρυνε την εξωστρέφεια βάζοντας εμπόδια στα ξενόγλωσσα εκπαιδευτικά προγράμματα και δυσχεραίνοντας τη διαχείριση των ερευνητικών προγραμμάτων:

«Σήμερα, με το κατατεθέν σχέδιο νόμου, προχωράει σε συλλήβδην πανεπιστημιοποιήσεις τμημάτων ΤΕΙ και διπλασιάζει τον αριθμό των πολυτεχνικών σχολών και τον αριθμό των φοιτητών τους, χωρίς αξιολόγηση και σχεδιασμό, δίχως να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες της Ελληνικής Οικονομίας και της αγοράς εργασίας. Άραγε, πόσους ακόμα Έλληνες μηχανικούς θέλει να προσθέσει στους εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν ήδη μεταναστεύσει στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης;»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook