Χανιά | Πανζουρλισμός από κόρνες και μαρσαρίσματα στην Κισσάμου – Θεαματική η παρέλαση μοτοσυκλετιστών | Photos + Video

χανιά-πανζουρλισμός-από-κόρνες-και-μα-988232

Από εκατοντάδες μηχανές κάθε είδους αλλά και αναβάτες πλημμύρισαν το πρωί της Κυριακής και τα δύο ρεύματα της Κισσάμου, για την ημερήσια μοτοσυκλετιστική εκδρομή από τα Χανιά στο Ρέθυμνο και την καθιερωμένη κοπή της πίτας, που διοργάνωσαν για 9η χρονιά τα καταστήματα GAS Motosport Culture, Vasilis Moto Tyres και Moto Adventures.

Με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό, περισσότεροι από 200 μοτοσικλετιστές, γυναίκες και άνδρες βρέθηκαν έξω από το κατάστημα GAS Motosport Culture,  προκειμένου να συμμετάσχουν για άλλη μια χρονιά στο «Moto Tour 2020: Ride the Canyons», μία βόλτα που ξεκίνησε για πρώτη φορά από το 2012. 

Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος σε όλους τους αναβάτες που δεν έβλεπαν την στιγμή για το σήμα της εκκίνησης, μέσα σε έναν πανζουρλισμό από γκαζιές, κόρνες και μαρσαρίσματα, προκαλώντας μία σχετική… ηχορύπανση. Αφού λοιπόν συγκεντρώθηκαν όλοι για να βγάλουν σε στυλ ποδοσφαιρικής ομάδας την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία, περίπου στις 9.45, παπιά, σκούτερ, αγωνιστικές μοτοσυκλέτες dragster, κλασσικά αλλά και πιο σύγχρονα μοντέλα, άνοιξαν γκάζι και ξεχύθηκαν στο δρόμο, σε μία εντυπωσιακή παρέλαση από μηχανές.

Το θεαματικό κομβόι μετά την εκκίνηση από την Κισσάμου πέρασε από τις οδούς Κυδωνίας, Αποκορώνου – Λεωφόρος Σούδας και από εκεί ανέβηκε Μαλάξα με κατεύθυνση τα χωριά του Αποκόρωνα – Λίμνη Κουρνά. Από εκεί η βόλτα θα συνεχίστηκε στο Ρέθυμνο, όπου οι αναβάτες πέρασαν από δυο λίμνες, διέσχισαν δύο φαράγγια, γεφύρια ποταμών και παραποτάμων κάνοντας μια τελευταία στάση στην Αργυρούπολη. Εκεί τους περίμενε το πεντανόστιμο αντικριστό και φυσικά η πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, με τα τρία φλουριά και τα συμβολικά δώρα για τους τυχερούς. Μία καταπληκτική διαδρομή άνω των 200 χιλιομέτρων αλέ-ρετούρ, με απολαυστικό φαγητό και απίστευτη παρέα.

«Είναι μια γιορτή της μοτοσυκλέτας» δήλωσε ενθουσιασμένος στo zarpanews.gr ο Γιώργος,  εκ των διοργανωτών του κυριακάτικου tour και συνέχισε: «Η προσέλευση είναι πάρα πολύ καλή, έχουμε περίπου 200 συμμετοχές, κάνουμε την βόλτα μας, κόβουμε την πίτα μας μοιράζουμε τα δώρα μας και γενικά είναι μία γιορτή της μοτοσυκλέτας.

Η κοπή της πίτας ήταν μία  αφορμή από την πρώτη μέρα που το ξεκινήσαμε, για να κάνουμε όλοι μαζί μια βόλτα. Τότε είχαμε συγκεντρωθεί περίπου 16-17 μηχανές και παρά την καταρρακτώδη βροχή, κάναμε την βόλτα μας, που πλέον έχει γίνει θεσμός για τα Χανιά. Τόσο εδώ, όσο και σε όλη την Κρήτη, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, έχουμε το 2ο μεγαλύτερο σύλλογο κλασσικής μοτοσυκλέτας, μετά την Αθήνα και γενικά η ανταπόκριση είναι εξαιρετική».

Αναβάτες από τα Χανιά, από τη Σητεία, από την Ιεράπετρα, αρκετοί ξένοι, αλλά και πολλοί άλλοι, που για να γλυτώσουν κάποια χιλιόμετρα βρέθηκαν κατευθείαν στη Λίμνη του Κουρνά, στην πρώτη στάση για καφέ, συνέθεσαν για μια ακόμη φορά αυτό το μηχανοκίνητο κονβόι, που στο πέρασμά του από τους δρόμους, γίνεται δεκτό με χειροκροτήματα και σφυρίγματα επιδοκιμασμού, από τους διερχόμενους οδηγούς.

«Είναι μια γιορτή των μηχανόβιων θα έλεγα… Είναι όλη η παρέα που μαζευόμαστε εδώ, όλο αυτό που γίνεται και η αγάπη μας για τις μηχανές. Θα κόψουμε την πίτα μας στην Αργυρούπολη και καλό είναι να έρθουν όλοι οι μηχανόβιοι…» τόνισε στο zarpanews.gr ένας από τους αναβάτες, που συμμετέχει για τρίτη φορά στο event, μέλος της ομάδαςVstrom Greek Riders Χανίων, μία ομάδα που είναι εξειδικευμένη στην ασφάλεια των αναβατών.

Στο θέμα της ασφάλειας όμως αναφέρθηκε και ο Γιώργος των καταστημάτων GAS, που παρά τον ενθουσιασμό του για την μοτοσυκλετιστική κουλτούρα, στάθηκε στα τροχαία που συμβαίνουν κάθε χρόνο στην Κρήτη: «Δυστυχώς παρόλο που υπάρχει πολύ έντονο μηχανοκίνητο ενδιαφέρον στην Κρήτη, τόσο το περιβάλλον και η ιδιομορφία της Κρήτης, που είναι όλο ατελείωτες στροφές, όσο και η κουλτούρα κάποιων ανθρώπων, που θέλουν να επιδειχθούν μέσα από τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες τους, οδηγεί δυστυχώς σε τροχαία ατυχήματα. Αυτό όμως που είναι πολύ σοβαρό είναι το εθνικό δίκτυο του νησιού μας, που δυστυχώς είναι από τα χειρότερα που υπάρχουν στην Ελλάδα…».

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook