Χανιά | Περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε σχολεία του Βάμου

χανιά-περιοδεία-της-λαϊκής-συσπείρω-848601

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Αποκόρωνα στo

Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Βάμου, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Επικεφαλής ο υποψήφιος

Δήμαρχος Αποκόρωνα με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Νικήτας Μελισσάκης.

Σε συνάντηση με τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων αυτών, αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κάποια μάλιστα αρκετά χρόνια πλέον.

Εκ των βασικών ζητημάτων, αυτό του κτηριακού, όπου τα σχολεία είναι κατασκευασμένα 90

χρόνια πλέον, αλλά δεν γίνεται η απαραίτητη συντήρηση τους, με μεγάλο κίνδυνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς εμφανίζουν μεγάλες ρωγμές, αποκολλημένους σοβάδες κα. Επίσης, υποτίθεται για προσωρινή λύση πριν από κάποια χρόνια, αλλά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, οι μαθητές του Λυκείου κάνουν μάθημα μέσα σε προκατασκευασμένες αίθουσες (ΠΡΟΚΑΤ).

Άλλα ζητήματα έχουν να κάνουν με την απαραίτητη ανανέωση του εξοπλισμού των σχολείων, για παράδειγμα χρειάζεται ανανέωση η αίθουσα υπολογιστών (πολύ παλιά μηχανήματα), το γεγονός ότι το προαύλιο του Γυμνασίου δεν είναι περιφραγμένο, δεν υπάρχει σχολικός φύλακας.

Ο Νικήτας Μελισσάκης ανέδειξε την ρίζα του προβλήματος, ότι όλα αυτά είναι κεντρικές

κατευθύνσεις ΕΕ και κυβερνήσεων που την υπηρετούν, ώστε να υπονομεύετε ο δημόσιος

χαρακτήρας της εκπαίδευσης. Με ευθύνη περιφέρειας και δήμου, η κατάσταση του επικίνδυνου κτηριακού διατηρείται και διαιωνίζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Επίσης, ξεδιάντροπα η κυβέρνηση μετακυλύει την ευθύνη για την ίδρυση και λειτουργία των αναγκαίων δομών για τα παιδιά που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής υποστήριξης, στους δήμους, οι οποίες πλέον θα λειτουργούν μόνο αν οι δήμοι μπορούν να καλύψουν οικονομικά την λειτουργία τους.

Τόνισε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» παλεύει για κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων και

υποδομών, αποκλειστικά με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση, και όχι μέσω ΣΔΙΤ, τα οποία βάζουν ιδιώτες από την πίσω πόρτα.

Τους κάλεσε να κάνουν το αποφασιστικό βήμα καταδίκης αυτής της πολιτικής και των κομμάτων που την υπηρετούν, με βάση την πλούσια πείρα τους, να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμους και Περιφέρεια Κρήτης, να δυναμώσουν την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook