Χανιά | «Μετράνε πληγές» οι αγροτοκτηνοτρόφοι – Διεκδικούν μαζικά αποζημιώσεις | Photos

χανιά-μετράνε-πληγές-οι-αγροτοκτην-951706

Καταστροφές σε όλα τα Χανιά προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε ιδιαιτέρως τη δυτική Κρήτη τις τελευταίες ώρες, με τα συνεργεία των Δήμων να δίνουν τη δική τους μάχη για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Από τη μανία των ακραίων καιρικά φαινόμενων για ακόμη μια φορά δεν ξέφυγαν ούτε οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού, στην Κίσσαμο, στον Πλατανιά και στο Σέλινο. με πολλούς εξ αυτών να προσπαθούν ακόμη να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών που υπέστησαν, αφού καταστράφηκαν δρόμοι, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, θερμοκήπια.

Όπως αναφέρεται εξάλλου σε σχετικό δελτίο της Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, που θα ζητήσουν να αποζημιωθούν 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, 8 μήνες από τις καταστροφές του περασμένου χειμώνα και η πρόσφατη κακοκαιρία έδειξε τα ελλιπή μέτρα σε σχέση την αντιπλημμυρική προστασία και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν πάρει το κράτος και οι Δήμοι με την Περιφέρεια.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο της ΕΟΑΣΝΧ έχει ως εξής

Η μία μετά την άλλη έρχονται οι καταστροφές να χτυπήσουν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Χανίων. Μετά από την τεράστια καταστροφή που έχει υποστεί η φετινή ελαιοπαραγωγή τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα από την ελλειπή εφαρμογή της δακοκτονίας, ήρθε και η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών να δώσει άλλο ένα συντριπτικό χτύπημα στους αγρότες στην Κίσσαμο, στον Πλατανιά και στο Σέλινο. Καταστράφηκαν δρόμοι, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, θερμοκήπια.Ενώ έχουν περάσει ήδη 8 μήνες από τις καταστροφές του περασμένου χειμώνα και η πρόσφατη κακοκαιρία έδειξε τα ελλιπή μέτρα σε σχέση την αντιπλημμυρική προστασία και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν πάρει το κράτος και οι Δήμοι με την Περιφέρεια.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Καλούμε του μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να ισχυροποιήσουν τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία και μαζικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε:

1. Να καταγραφούν και να αποζημιωθούν άμεσα στο 100% από τον κρατικό προυπολογισμό οι ζημιές στο φυτικό, το ζωικό κεφάλαιο και στις υποδομές.

2. Να ελαφρυνθούν από φόρους, δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ και χρέη προς τράπεζες οι πληγέντες.

3. Να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook