Χανιά | «Τα ΄δωσε όλα» ο Βροντάκης αλλά δεν τα κατάφερε – Θαυμασμός για τον συμβολισμό του άθλου του

χανιά-τα-΄δωσε-όλα-ο-βροντάκης-αλλά-880263

Οι «άθλοι» δεν ολοκληρώνονται πάντα με επιτυχία. Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι η προσπάθεια του Βασίλη Βροντάκης δεν χρήζει συγχαρητηρίων, αφού αποτελεί μία συμβολική πράξη μόνο και μόνο από τον στόχο της, την ευαισθητοποίηση των πολιτών των Χανίων και όχι μόνο προς τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασία «Ορίζοντας».

Ο 33χρονος ξεκίνησε εχθές τα ξημερώματα από τα Σφακιά, με στόχο να καλύψει την απόσταση μέχρι τη Γαύδος, μήκους 38 χιλιομέτρων, κολυμπώντας στο ανοικτό πέλαγος, κόντρα σε καιρό, ρεύματα και κύματα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε, αφού οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλευαν την προσπάθειά του, μέχρι που οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν όταν ήδη είχε κλείσει 12 ώρες συνεχούς κολύμβησης.

Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Σφακίων, του Δήμου Γαύδου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας Σφακίων.

Ο ίδιος ο ναυαγοσώστης ήταν ο εμπνευστής της προσπάθειας αυτής, αφού από μικρό παιδί ήθελε να τα καταφέρει. Μπορεί να μην κατάφερε να φτάσει στο ακριτικό νησί, όμως μέσω της πρωτοβουλίας του αναδείχθηκε η αξία του εθελοντισμού και η σημασία της δωρεάς μυελού των οστών.

«Γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος και ξεχνάς τα προβλήματα και το άγχος σου όταν κολυμπάς» σχολίασε ο Βασίλης Βροντάκης, κάτι που κατάφερε να μεταδώσει σε πολύ κόσμο με το εγχείρημά του.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | «Τα ΄δωσε όλα» ο Βροντάκης αλλά δεν τα κατάφερε – Θαυμασμός για τον συμβολισμό του άθλου του

  1. -Τι να κανουμε για να ευαισθητοποιησουμε τους πολιτες ως προς τη δωρεα μυελου των οστων;
    -Να βαλουμε ειδικους στην τηλεοραση να ενημερωνουν σε απλα ελληνικα τους πολιτες!
    -Μπα… αυτο απαιτει πολυ κι επαναλαμβανομενο τηλεοπτικο χρονο, τα ελληνικα ΜΜΕ ειναι μονο για το σαρβαϊβορ…
    -Να βαλουμε εναν τυπο να κολυμπαει 12 ωρες!
    -Απιστευτη ιδεα! Αυτο να κανουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook