Χανιά | Στην τελική ευθεία το Διεθνές Τουρνουά Σκάκι Παλαιόχωρας | Photos

χανιά-στην-τελική-ευθεία-το-διεθνές-το-894555

Στην τελική ευθεία των τριών τελευταίων γύρων έχει μπει το Διεθνές τουρνουά της Παλαιόχωρας και οι οποίοι θεωρούνται οι πιο κρίσιμοι για τις τελικές κατατάξεις. Στη χτεσινή μέρα την ισοπαλία των δύο πρωτοπόρων μεταξύ του Ramirez (Αμερική) και Delchev (Βουλγαρία) εκμεταλλεύτηκε ο νεαρός σκακιστής της ΣΑΧ Νικόλας Θεοδώρου, ο οποίος με τη νίκη του επί του GM Alberto David από την Ιταλία τους έφτασε στην κορυφή δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα! Βέβαια μπορεί οι τρεις που προαναφέραμε να έχουν αποσπαστεί με 5 βαθμούς, αλλά αμέσως μετά με μόλις μισό βαθμό διαφορά ακολουθεί ένα γκρουπ δέκα παικτών που περιμένει ένα στραβοπάτημά τους για να αλλάξουν τα πάντα στην βαθμολογία.

Σίγουρα όμως οι αγώνες καθημερινά αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και τα μεγάλα ονόματα των αγώνων συγκρούονται μεταξύ τους και βλέπουμε μονομαχίες που κρατάνε

πάνω από πέντε ώρες για την τελική επικράτηση. Το ίδιο ενδιαφέρον όμως είναι και στην κατηγορία γυναικών όπου αυτή τη στιγμή έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση με 3,5 βαθμούς μεταξύ της Μαστρακούλη Ευαγγελίας από τη Θεσσαλονίκη, την Worek Joanna από την Τσεχία και την Μάκκα Ευανθία από τον Πανελλήνιο Αθηνών.Από τους Χανιώτες σκακιστές την καλύτερη πορεία διαγράφουν ο Βαγγέλης Πατρελάκης με τέσσερις βαθμούς και ακολουθούν με μισό βαθμό λιγότερο ο Σπύρος Ναούμ, Παπαδόπουλος Αργύρης και Μυλωνάκης Γιώργος.

Στο δεύτερο όμιλο ισόπαλο έληξε το Χανιώτικο ντέρμπυ μεταξύ του Χομπιτάκη Κων/νου και του Αντωνιουδάκη Γιώργου με αποτέλεσμα ο Χομπιτάκης να παραμένει μόνος πρώτος στη βαθμολογία με 5,5 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν με πέντε βαθμούς τέσσερις παίκτες και είναι ο Γιώργος Αντωνιουδάκης, η Μαρκάτου Μαριλένα, ο Καίσαρης Δημήτρης και ο Αρτούρ Μπαϊραμιάν.Εντωμεταξύ συνεχίζεται και το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που έχει κάνει ο Δήμος Καντάνου Σελίνου με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ και σήμερα οι παίκτες και συνοδοί είχαν την ευκαιρία να πάνε στο μαγευτικό Ελαφονήσι με ειδικό δρομολόγιο που ναυλώθηκε ειδικά για το σκοπό της διοργάνωσης. Οι διοργανωτές ευχαριστούν επίσης τον κ. Παπαδογιάννη και το Sabine travel για τα λεωφορεία που διαθέτουν αφιλοκερδώς έτσι ώστε να εξυπηρετούν τους παίκτες καθημερινά στη μεταφορά τους από την Παλαιόχωρα στον χώρο αγώνων.

Διοργανωτές του τουρνουά είναι ο Δήμος Καντάνου Σελίνου με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ, η Περιφέρεια Κρήτης και η Αντιπεριφέρεια Χανίων που μόνιμα στηρίζουν τη μεγάλη αυτή διοργάνωση καθώς επίσης και όλη η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της Γ.Γ.Α. Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η ΕΤΑΝΑΠ, η ΗΛΕΚΤΩΡ, το ΕΒΕ Χανίων, η Τράπεζα Χανίων, το ΣΥΝΚΑ, και οι Πισίνες Κρήτης.

Οι αγώνες ξεκινάνε καθημερινά στις 5:30 και υπάρχει live μετάδοση από το διαδίκτυο των κυριότερων παρτίδων μέσα από την ιστοσελίδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ www.chaniachess.gr zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook