Δήλωση-βόμβα της Ντόρας: Να κλείσει ο Μπάλος και να αυξηθεί η είσοδος στο Φαράγγι Σαμαριάς

δήλωση-βόμβα-της-ντόρας-να-κλείσει-ο-μπ-947738

Την άποψη ότι θα πρέπει να προστατευθούν κάποιες περιοχές των Χανίων, όπως το Ελαφονήσι, το Φαράγγι της Σαμαριάς, ο Μπάλος και να πληρώνουν οι επισκέπτες ακριβότερα εισιτήρια στα Φαράγγια των Χανίων, κατέθεσε η Βουλευτής Χανιών, Ντόρα Μπακογιάννη στο πλαίσιο της εισήγησις της με θέμα: «Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη – Περιβάλλον και τουρισμός» στο πάνελ ομιλητών του 2ου Chania Businnes Forum 2019, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

«Αν δεν προστατευτεί ο Μπάλος, ούτε τα δικά σας παιδιά δεν θα μπορούν να τον ζήσουν. Σας το λέω με την υπογραφή μου» ανέφερε, κάνοντας λόγο για δύσκολες αποφάσεις, που πρέπει όμως να παρθούν σοβαρά και σωστά» η πρώην Υπουργός και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορεί, να πατάνε από την ξηρά πάνω από 20 άτομα τη μέρα. Τελείωσε…

Επίσης, το φαράγγι της Σαμαριάς θα πρέπει να έχει πολύ ακριβότερο εισιτήριο από ότι ισχύει σήμερα, γιατί αν γίνει 10 ευρώ η είσοδος -για παράδειγμα-, ώστε να προστατευτεί σωστά και να διοχετεύονται τα έσοδα σε άλλες περιοχές που χρειάζεται προστασία το φυσικό κάλλος της Κρήτης. «10 ευρώ εισιτήριο στο Φαράγγι δεν είναι κάτι το φοβερό και σας βάζω την υπογραφή μου ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι επισκέπτες» υποστήριξε η Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας..

Παράλληλα η κα Μπακογιάννη μίλησε για τις υποδομές στην Ελλάδα, που δεν φτάνουν, για την υποστελέχωση που ζούμε στα Χανιά, α) γιατί δεν ενδιαφέρεται κανείς και β) γιατί το κράτος είναι αθηνοκεντρικό, τόνισε την ανάγκη περιφερειακής πολιτικής που θα βασίζεται σε κίνητρα και μόρια, αναφέρθηκε στο πρόβλημα των 2.5000 αιτήσεων που εκκρεμούν στην Πολεοδομία και πρότεινε τουλάχιστον 4 από τα 8 φαράγγια των Χανίων να γίνουν εθνικοί δρυμοί και να αναβαθμιστούν οι περιοχές.

Επίσης η Χανιώτισσα Βουλευτής, στάθηκε στην ανάγκη οριοθέτησης στόχων για την προστασία των οικολογικών θησαυρών και του περιβάλλοντος, το οποίο είναι όρος «επιβίωσης» για την αειφόρο ανάπτυξη.

Τέλος η κα Μπακογιάννη εξέφρασε την έκπληξή της για τη δημιουργικότητα των Κρητικών επιχειρηματιών, την οποία χαρακτήρισε μοναδική και έκανε λόγο για επιχειρηματίες με όραμα, που θέλουν να αφήσουν την σφραγίδα τους, αλλά χρειάζονται στήριξη.

zarpanews.gr

10 thoughts on “Δήλωση-βόμβα της Ντόρας: Να κλείσει ο Μπάλος και να αυξηθεί η είσοδος στο Φαράγγι Σαμαριάς

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΚΑ-ΚΟΥΛΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΛΟ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ: «10 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΦΟΒΕΡΟ» ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΑΥΤΗ ΡΩΤΗΣΕ: «ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΩΜΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ;;;».
    ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΖΑΡΠ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

    1. Αφού δίνουν 15 ευρώ για την Κνωσσό, 5 ευρώ για μια μπύρα στο λιμάνι δεν θα δώσουν 10 ευρώ για την Σαμάρια;
      Και για τον Μπαλο δίκιο έχει, ας το βλέπουν από μακριά μα τόσα άλλα μέρη έχει να κάνουν μπάνιο
      ας πάνε Φαλάσαρνα .

      Κρίμα που δεν τα σκέφτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά σαν αριστερά αλλά και πάλι θα τους ψηφησω

  2. Δηλαδή πρέπει να δίνει ο καθε τουριστας/ντόπιος 26 Ευρώ για να επισκεφθει τον Μπάλο μόνο με το πλοίο? Ελεος, ευτυχώς που δεν σας ψήφισα και εσάς και τους προηγούμενους.

    1. Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΕΙΧΕ ΩΣ ΕΞΗΣ: «Ο Μπάλος δεν σηκώνει ούτε έναν άνθρωπο. Ο Μπάλος πρέπει να κλείσει τελείως. Οι μόνοι άνθρωποι που θα πρέπει να πηγαίνουν οδικώς εκεί είναι εκείνοι που θα πρέπει να καθαρίζουν από τη θαλάσσια ρύπανση που θα έχει. Η ανάπτυξη του Μπάλου θα γίνεται από τα καραβάκια που θα περνούν και θα βλέπουν οι άνθρωποι τον Μπάλο. Τον Μπάλο τον έχουμε καταστρέψει. Σήμερα δεν υπάρχουν ούτε στρείδια, ούτε ροζ παραλία, δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό πρέπει να ξαναγεννηθεί. Για να ξαναγεννηθεί θέλει απόλυτη απαγόρευση τουρίστα στον Μπάλο».
      ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΛΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ.
      ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ Η ΦΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΜΠΑΛΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ.
      ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΠΟΣΟΙ ΤΟΝΝΟΙ ΟΥΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ…

  3. Παρακολούθησα τη δευτερη ημέρα από κοντα. Να πουμε καποια πράγματα χρήσιμα για τους διοργανωτές μήπως αξιοποιηθούν για του χρόνου.
    1) Οι περισσότεροι ομιλητές εντελώς αδιάφοροι. Όχι σαν άνθρωποι αλλά σε σχέση με την παρουσία τους εκει.Δε φταίνε οι ιδιοι αυτά τα πράγματα θέλουν προετοιμασία και ειδικό αντικείμενο όχι ανεβείτε να πείτε κάτι.
    2) Ένας κανόνας χρυσός λέει οτι δεν καλείς συζύγους συγγενείς, φίλες, φιλενάδες κλπ και ο νοών νοείτω. Στην πρώτη περίπτωση ας κάτσουν να τα συζητήσουν σπίτι τους μεταξύ τους.Στη δεύτερη περίπτωση ας κάτσετε σε ένα ταβερνάκι στο Κολυμβάρι να τα πείτε μεταξύ σας.
    3) Το να φέρνουμε πολιτικούς να γεμίζουν τα διάφορα πάνελ χωρίς ξαναλέω ειδική γνώση, δεν εξυπηρετεί τίποτα πέρα από κανένα προσωπικό ρουσφετάκι μετά.
    4) Είναι δυνατόν να παρανομούν ως προς τη στάθμευση διοργανωτές καλεσμένοι και θεατές μέσα στο Ενετικό Λιμάνι; Ποια επιχειρηματικότητα και ποια διαφορετική νοοτροπία όταν αυτοακυρωνόμαστε στα στοιχειώδη.Νοοτροπία 60s, να παρκάρουμε βιτρίνα να δούνε την κούρσα μας.
    5) Ο Πρόεδρος δείχνει απομονωμένος από αυτούς που ξεκίνησε και εκλέχθηκε μαζί τους. Και ο ίδιος πως μιλάει για εκπαίδευση κλπ. Έχει κάποιον τίτλο σπουδών αξιόλογο;Τα λεφτά δεν δίνουν και δεν έδωσαν ποτέ κουλτούρα, επιστημονικό και πνευματικό επίπεδο.
    Ευχαριστώ.

  4. μπορει να την εχω αδικησει μερικες φορες, μπορει αλλες να λεει οτι να ‘ναι συμφεροντολικα παντα ορμωμενη, αλλα στα συγκεκριμενα σχολια κι υποδειξεις, εχει απολυτο δικαιο. Για το εισητηριο στη Σαμαρια, σημερα ποσο ειναι 7; 8 ευρω; Δεν ξερω εχω χρονια να παω. Οπως και οι περισσοτεροι. Πηγαμε στα μικρατα μας μια δυο φορες, ε μετα τερμα, το ειδαμε. Για τη μια φορα που θα το επισκεφτει ο ντοπιος, ο εσωτερικος και ο εξωτερικος επισκεπτης, χαρα στο ακριβο αντιτιμο τα μερικα ευρω παραπανω, μην τρελαθουμε. Εχετε βγει στο εξωτερικο σε μουσιακια της πλακας και του 10λεπτου να δειτε τι εισητηρια εχουν; Οποτε καλα λεει κι αυτο, αλλα και για τον Μπαλο που ειναι πια μια θλιψη. Στα Χανια δεν εχουμε Μουσεια. Δεν εχουμε να δειξουμε βαρβατο πολιτισμο με εισοδους και εισητηρια οπως σε αλλους τοπους. Τα Μουσεια μας ειναι αυτοι οι καταπληκτικοι τοποι οι οποιοι Πρεπει να προστατευτουνε απο την υπερεπισκεψιμοτητα.

  5. Το 10ευρο εισιτηριο ειναι απλα ενα μετρο για αυξηση εσοδων. Αν νοιαζονται οντως για την βιωσιμοτητα του φαραγγιου ας βαλουνε οριο ατομων ανα μερα με κρατησεις μεσω τηλεφωνου και ιντερνετ. Το τωρινο εισιτηριο ειναι 5 ευρω και μπορει να ακουγεται λιγο αλλα αν προσθεσεις το κτελ για ομαλο και το καραβακι το κοστος ειναι ηδη μεγαλο.

  6. Σωστα _με _τον_Μπαλο_κ _το _φαράγγι _της_Σαμαριας……αλλα _μην _λέμε _κ_μπαρουφες _Μουσεια_ υπάρχουν _ το_Αρχαιολογικο _όπως _κ _η_Βυζαντινη _Συλλογή _το _Ναυτικο _Μουσειο _ας_τα_επισκεφτουμε _κι ας _αφήσουμε _τις _εξυπνάδες _κάποιου _δηθεν _κοσμοπολιτη _ που _άμα _δεν _ήταν _η_Rayanair _μόνο _μέχρι _το _Χανδακα _θα _είχαμε _πάει! !!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook