Ένας Χανιώτης πραγματικός… Survivor – Απίστευτες δοκιμασίες μέσα σε 60 ώρες | Photos + Video

ένας-χανιώτης-πραγματικός-survivor-απίστ-950598

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες στη Νάξο ο αγώνας Spartan AGOGE, που όπως μπορεί να καταλάβει από την ελληνική του ονομασία «Σπαρτιατική αγωγή», πρόκειται για έναν από τους πιο δύσκολους και ακραίους αγώνες αντοχής στον κόσμο σε κάποια από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Γης.

Μεταξύ των 57 αθλητών που συμμετείχαν από κάθε γωνιά του κόσμου, ΗΠΑ, Ν. Αφρική, Ιαπωνία, Βραζιλία, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, ένας Χανιώτης γυμναστής από τις Καλύβες, ο Γιώργος Πετρουλάκης, ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος για την χώρα μας και κατάφερε τελικά να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση και δοκιμασία που αντιμετώπισε, σε αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία, που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από τα προηγούμενα events σε Σινικό Τείχος και Nαμίμπια.

Και φυσικά δεν μιλάμε για μια και δύο δοκιμασίες, αφού μέσα σε 60 ώρες οι συμμετέχοντες, σε αυτή κλήθηκαν κάτω από… σπαρτιατική πειθαρχία να δείξουν τις ικανότητές τους σε τεστ επιβίωσης, κυνηγιού, σωματικών-πνευματικών αντοχών, αλλά και κοινωνικών δεξιοτήτων δεξιότητες.

«Ξεκινήσαμε οι δύο ομάδες Ποσειδώνας και Δίας, με τα μάτια δεμένα σαν να μας έχουν πιάσει αιχμάλωτους στο Ιράκ… Επί 36 ώρες έπρεπε να καταναλώσουμε γύρω στις 800 θερμίδες με πάρα πολύ περπάτημα, κολύμπι, και άλλες διαφορετικές δοκιμασίες που σου υπαγορεύουν οι διοργανωτές, σε μία περιπέτεια ζωής που διαρκεί 60 ώρες και δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Την τελευταία μέρα για περίπου ήμασταν σε μία φάρμα, όπου υποβληθήκαμε σε κάποιες δοκιμασίες τύπου survivor, όπως πχ να μαζέψουμε ελιές, να χτίσουμε ένα τείχος, με έπαθλο μια.. μπουκια φαί! Ή έπρεπε να κλέψεις κάποια σημαιάκια από αντιπάλους, και μαζί με τα σημαιάκια, όποιος μπορούσε, επιτρεπόταν να κλέψει και φαγητό. Όμως αν κάποιος σου πρόσφερε κάτι, δεν μπορούσες να το πάρεις, γιατί αυτό οδηγούσε στον αποκλεισμό» τόνισε στο zarpanews o Χανιώτης γυμναστής, έπειτα από την 3η και πιο δύσκολη συμμετοχή του σε τέτοιους είδους δοκιμασίες σε Ελλάδα και Αυστραλία.

Στο νησί των Κυκλάδων, ο νιόπαντρος Χανιώτης, κλήθηκε, όπως και άλλοι συμμετέχοντες πολλές φορές να υπερβεί τον εαυτό και πέρα από τα εμπόδια που υπήρχαν (τεχνητά ή φυσικά), έπρεπε όχι απλά να εξαντλήσει τα όρια των δυνάμεών του, αλλά να τα ξεπεράσει, σε ένα αδιάκοπο τεστ επιβίωσης και πάθους, σε ένα σκληρό, αλλά όμορφο ταξίδι αυτοανακάλυψης.

« Στη δοκιμασία αυτή δεν υπάρχουν νικητές ή έπαθλα… Η τελειώνεις σε 60 ώρες, η δεν τελειώνεις, όπως συνέβη με κάποια άλλα άτομα που είτε τραυματίστηκαν είτε λιποθύμησαν από την εξάντληση! Ήταν μια απίστευτη εμπειρία, καταλαβαίνεις ουσιαστικά ότι το σώμα σου και το μυαλό σου δουλεύουν καλύτερα υπό πίεση και ότι έχουν να δώσουν πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις. Στην αρχή μας είχαν πει να καταναλώνουμε 3.000 θερμίδες ημερησίως ως ομάδα, όμως τα φαγητά μας τα πήραν λίγο μετά την έναρξη και δεν μας τα έδωσαν ποτέ ξανά. Είναι μια δοκιμασία, όπου δεν ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις… Αρκεί να σας πω ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν έκλεισα μάτι για 60 ώρες… δηλώνει περήφανος για τον εαυτό του στο zarpanews ο Γιώργος Πετρουλάκης.

Υπό το βλέμμα της επιβλητικής Πορτάρας στο Ναό του Απόλλωνα,  οι διαγωνιζόμενοι του Spartan Agoge φτάνοντας από την θάλασσα στο νησί της Νάξου, διέσχισαν λόφους, βουνά, φαράγγια, περπάτησαν και ανέβηκαν στη κορυφή του βουνού Ζα, υψόμετρου 1004 μέτρων στις 3 η 4 τα μεσάνυχτα με περίπου 14-17 κιλά ο κάθενας  στην πλάτη και με ελάχιστη ποσότητα φαγητού την οποία μοιράζονταν πάντα ως ομάδα. Περιπλανήθηκαν σε απόκρημνα μέρη μέσα στη νύχτα, ανακάλυψαν σπήλαια και αρχαίους ναούς, αναζήτησαν με μοναδικές πυξίδες και χάρτες τα άστρα κρυμμένα εκκλησάκια, συνάντησαν απομονωμένους ψαράδες και μοναχούς  και ανταλλάξουν τα ρούχα τους για φαγητό και προμήθειες, ώστε να αντέξουν να διασχίσουν τη μεγάλη ανοιχτή θάλασσα.

«Την τελευταία μέρα για περίπου ήμασταν σε μία φάρμα, όπου υποβληθήκαμε σε κάποιες δοκιμασίες τύπου survivor, όπως πχ να μαζέψουμε ελιές, να χτίσουμε ένα τείχος, με έπαθλο μια μπουκιά φαΐ! Ή έπρεπε να κλέψεις κάποια σημαιάκια από αντιπάλους, και μαζί με τα σημαιάκια, όποιος μπορούσε επιτρεπόταν να κλέψει και φαγητό» τόνισε στο zarpanews o Χανιώτης γυμναστής μετά την 3η του συμμετοχή σε τέτοιους είδους δοκιμασίες, έπειτα από ένα παλιότερο Spartan Race και έναν αγώνα στην Αυστραλία.

Μετά τον τερματισμό του ο Πετρουλάκης, επιστρατεύοντας λιγοστές ικμάδες δυνάμεων, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα κείμενο , για να ευχαριστήσει όλους όσοι σταθήκαν σε αυτό το παράτολμο εγχείρημά του:

«Ξεκινώντας να γράφω αυτό το ποστ, δεν ήξερα από που να αρχίσω…… Τόσο πολλά συναισθήματα σε συνδυασμό με κόπωση, πείνα, άγχος, νεύρα, υπνηλία σε πρωτόγνωρο βαθμό και ότι άλλο μπορείς να αισθανθείς και να περάσει ο οργανισμός σου και από το μυαλό σου μέσα σε 60 ώρες……. Ήταν οι πιο απαιτητικές 60 ώρες που έχω περάσει ποτέ αλλά επίσης είναι κάτι που θα έκανα άνετα πάλι, γιατί πραγματικά κερδίζεις τόσα πολλά και μαθαίνεις πολλά για εσένα και το σώμα σου που δεν ήξερες ότι υπήρχαν καν εκεί μέσα………!!!Το πιο σίγουρο είναι ότι θα ξεκινούσα με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ στην οικογένεια μου και σε όλους αυτούς που με βοήθησαν και με στήριξαν πριν και κατά την διάρκεια τις προετοιμασίας και πραγματικά συγγνώμη αν μου διέφυγε κάποιος γιατί ακόμα γράφω σε κατάσταση sleepy mode..» σχολίασε ο Χανιώτης Survivor, που ξεκίνησε ήδη προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα πρόκληση της ζωής του.zarpanews.gr

 

One thought on “Ένας Χανιώτης πραγματικός… Survivor – Απίστευτες δοκιμασίες μέσα σε 60 ώρες | Photos + Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook