Γιατί καθυστερεί η σύνδεση πόλης-λεωφόρου Μουρνιών; Τα «ρίχνει» στον Δήμο Χανίων ο ΟΑΚ

γιατί-καθυστερεί-η-σύνδεση-πόλης-λεωφ-804681

Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. και σε σχέση με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στην υλοποίηση του έργου της σύνδεσης του κόμβου Μουρνιών Χανίων, μετά την ολοκλήρωση του τμήματος της επέκτασης της οδού Ζυμβρακάκηδων, ανακοινώνονται τα εξής:

  1. Προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες στο εκτός σχεδίου πόλης τμήματος του έργου για το οποίο έχουν συντελεστεί οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις, απαιτείται η έγκριση της σχετικής κυκλοφοριακής μελέτης και σήμανσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Όπως προκύπτει, η έγκριση δεν μπορεί να δοθεί, δεδομένου ότι η σχετική απόφαση του Δήμου Χανίων που τη συνοδεύει δεν λήφθηκε νομότυπα. Ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. έχει εγκαίρως αποστείλει (από 18-1-2019) προς τον Δήμο Χανίων τα αναγκαία έγγραφα που απαιτούνται για τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Επισημαίνεται ότι η έγκριση της εργοταξιακής σήμανσης κυκλοφορίας, από την Δ.ΠΕ.ΧΩ.Σ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης είναι απαραίτητη για την νόμιμη, απρόσκοπτη και ασφαλή συνέχιση των εργασιών στο έργο.

  1. Σχετικά με το εντός σχεδίου πόλης τμήματος του έργου, εκκρεμεί η συζήτηση στο Μονομελές Εφετείο Κρήτης στις 5.11.2019 της κύριας παρέμβασης που άσκησε ο Δήμος Χανίων κατά του ελληνικού Δημοσίου και αφορά την δίκη (η οποία έχει ήδη ξεκινήσει) με την αίτηση καθορισμού (από 25.01.2019) προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης που έχει ασκήσει το ελληνικό Δημόσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook