Γρηγόρης Αρχοντάκης: Σε εμάς δεν υπάρχουν πολιτικά γραφεία και συστήματα που να τροφοδοτούν συγκεκριμένους υποψήφιους

γρηγόρης-αρχοντάκης-σε-εμάς-δεν-υπάρχ-865368

Με τη λαϊκή ρήση «Κυριακή κοντή γιορτή» ξεκίνησε την κουβέντα του με τον Δημήτρη Παππά στον SUPER FM 89.6 ο Γρηγόρης Αρχοντάκης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τα Χανιά της επόμενης ημέρας» έδειξε πανέτοιμος για την μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 19.30 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ όπως τόνισε, αποφάσισαν να την κάνουν εκεί για να μην ταλαιπωρήσουν τον κόσμο στο κέντρο της πόλης και να αναδείξουν τους ελεύθερους χώρους της πόλης. Όμως, όπως σχολίασε, το πολιτικό κομμάτι σήμερα θα είναι ένα μικρό μέρος της εκδήλωσης, το κυρίως θα είναι με το Μάνο Μαλαξιανάκη και τη μουσική του μέχρι το βράδυ.

Εξέφρασε την πίστη του οτι ο κόσμος τους έχει ακούσει και έχει καταλήξει σε τι θα ψηφίσει, αφού τίμησαν και σεβάστηκαν μια θεσμική συνεργασία που έγινε με τη Νάνσυ Αγγελάκη. Θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό η συναινετική αυτή διάθεση να υπάρχει από όλους και μετά τις εκλογές, αφού στην καλύτερη περίπτωση η επόμενη παράταξη θα έχει μέχρι 15 συμβούλους. Το δημοτικό συμβούλιο έχει 49. Συνεπώς, αν δεν υπάρχει διάθεση συνεργασίας ο επόμενος δήμαρχος θα έχει πρόβλημα.

Αναπολώντας την εποχή που ήταν νομάρχης, τόνισε οτι σχεδόν όλες οι προτάσεις περνούσαν ομόφωνα, ακόμα και της μειοψηφίας. Συνεργάζονταν αν και δεν είχε την ανάγκη της μειοψηφίας. Στο ίδιο πνεύμα θέλει να λειτουργήσει και ως δημοτική αρχή. Ο Κλεισθένης δίνει μεγάλη ευθύνη και στην δημοτική αρχή, αλλά και στην πλειοψηφία. Αν κανείς από τους 49 δεν πάρει μερίδιο της ευθύνης, τίποτα δεν θα προχωρήσει, πιστεύει. Αυτή την προσπάθεια επιδιώκει να την αγκαλιάσει και η κοινωνία.

Ακόμη, έκανε λόγο για προώθηση συγκεκριμένων υποψηφίων από παρατάξεις, «φωτογραφίζοντας» ξεκάθαρα αυτήν του Άρη Παπαδογιάννη, σχολιάζοντας οτι στην δική του παράταξή δεν υπάρχουν πολιτικά γραφεία και συστήματα που να τροφοδοτούν συγκεκριμένους υποψήφιους. Όπως τόνισε, σε συγκεκριμένο ψηφοδέλτια με κομματική στήριξη, γίνεται αυτό. Αυτό συνέβαινε στο παρελθόν και σε δικούς του συνδυασμούς , όμως τώρα είναι «ελεύθερος και ωραίος» και η κατάσταση έχει αλλάξει. Παραδέχθηκε οτι έχει ιδεολογία, αλλά στο ψηφοδέλτιο μετέχουν άνθρωποι από όλους τους χώρους, αφού οι απόψεις τους συμπίπτουν στα αυτοδιοικητικά.»

Για το «παιχνίδι» με υποψηφίους άλλων παρατάξεων σε θέσεις εξουσίας, επισήμανε οτι από τους 11 δημοτικούς συμβούλους που έχει για παράδειγμα μια παράταξη της αντιπολίτευσης, θα πρέπει να συμφωνήσουν οι έξι για να γίνει κάτι τέτοιο, οπότε δεν μπορούν να γίνουν πράγματα κάτω από το τραπέζι, αφού υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας.

Έχει σκεφτεί, είπε, εκτός από το νέο νόμο, και όλη τη διαδικασία που χρειάζεται για να προετοιμαστεί η δημοτική αρχή για να αναλάβει τον Σεπτέμβρη, αφού όλο το καλοκαίρι θα πρέπει να ασχοληθούν με τα θέματα που θα έχουν κληθεί να αναλάβουν. Η ενημέρωση, σχολίασε, κυρίως αφορά τους δημοτικούς συμβούλους χωρίς εμπειρία με την αυτοδιοίκηση, για να μην βρεθούν σε χαοτικό τοπίο που δεν μπορούν να κινηθούν.

Ακόμα, βρήκε λάθη στους χειρισμούς του Τάσου Βάμβουκα, ξεκαθαρίζοντας οτι η ευθύνη είναι μονοπρόσωπη, την παίρνει ο επικεφαλής για την πορεία και το έργο, με τον δήμαρχο να εγκλωβίζεται σε κακούς αιρετούς, με δική του όμως ευθύνη.»

Η συζήτηση πήρε και προσωπικό τόνο, με τον κ. Αρχοντάκη να νιώθει οτι βρίσκεται στην «ηλικία της ωριμότητας», χαρακτηρίζοντας βαριά λέξη το comeback, δηλώνοντας οτι δεν έχει ανάγκη από κοινωνική ή πολιτική καταξίωση, αφού τον έχει αποδεχθεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας για την πορεία του. Οτι ξέρει να διοικεί, η εμπειρία του και η πρακτικότητα που έχει είναι κριτήρια που θεωρεί οτι θα τον κάνουν καλό δήμαρχο.

Εξουσία τεράστια ως δήμαρχος είναι σίγουρος οτι δεν θα έχει, όμως με σωστούς χειρισμούς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να γίνουν πράγματα. Έκλεισε τονίζοντας οτι θέλει να μείνει κάτι στον τόπο του και να λέει ο κόσμος οτι ήταν καλός δήμαρχος. Δεν θέλει απλά να γίνει δήμαρχος-«σφραγίδα».

zarpanews.gr

2 thoughts on “Γρηγόρης Αρχοντάκης: Σε εμάς δεν υπάρχουν πολιτικά γραφεία και συστήματα που να τροφοδοτούν συγκεκριμένους υποψήφιους

  1. Χαχαχα μα τα πιστευουν αυτα που λενε?Δεν ειναι μια συμπραξη Νεοφιλελε με τα Πασοκοαπονερα ο συνδυασμός?Κανω μια ερωτηση κ εγω ο καψερος που θα έλεγε και ο ηθοποιος Χατζηχρηστος….

  2. COBA, MHN ΥΠΟΤΙΜΑΣ «ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ»….
    ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΕΡΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΠΟ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΔΥΟ ΚΟΡΛΕΟΝΕ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ (ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ)…
    ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ (ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟ ΜΙΑΡΟ) ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΝΙΟΛΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΦΙΚΤΟ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook