Η ΚΝΕ Χανίων εναντίον ΝΑΤΟ και «πατριωτών» για την κινητοποίηση στη Σούδα: «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά»

η-κνε-χανίων-εναντίον-νατο-και-πατριω-1035353

Η ΚΝΕ καταγγέλει τη ΝΑΤΟΙΚΗ άσκηση IRINI, καθώς και όσους κάλεσαν σε κινητοποίηση εναντίον μεταναστών που φέρονται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Σούδας.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά σε κάλεσμα, ώστε οι Χανιώτες να σταθούν στο πλευρό των κατατρεγμένων λαών και απέναντι στις δυνάμεις που συντηρούν τον πόλεμο και την καταστροφή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΝΕ καταγγέλει τη ΝΑΤΟΙΚΗ άσκηση IRINI με επωνυμία εκ διαμέτρου αντίθετη με τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αυτή η επιχείρηση υπηρετεί, η οποία γίνεται με πρόσχημα το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Στη βάση αυτής της άσκησης ανακοινώθηκε ότι οι πρόσφυγες από τη Λιβύη θα έρχονται στο λιμάνι της Σούδας, που θα λειτουργεί ως χώρος υποδοχής.

Είναι δείγμα κλιμάκωσης των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΕΕ – ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα όπως η Ρωσία και η Κίνα, για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Έρχεται ως συνέχεια της ενεργού συμμετοχής που έχει η βάση της Σούδας στις πολεμικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, της τελευταίας συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ για την αναβάθμισή της. Η ενδεχόμενη μεταφορά προσφύγων κινητοποίησε τους κατα φαντασίαν πατριώτες – φασίστες – οι οποίοι με ένα εμετικό κάλεσμα εναντιώνονται στους πρόσφυγες. Στο συγκεκριμένο κάλεσμα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να παρουσιαστούν ως συνήθως τα θύματα αυτού του συστήματος που ζούμε σαν θύτες, να αποσιωποιηθούν οι εγκληματικές ευθύνες ΝΑΤΟ – ΕΕ – κυβερνήσεων και ο ανταγωνισμός τους με άλλες μεγάλες δυνάμεις -Κίνα, Ρωσία – για τον έλεγχο πηγών ενέργειας, δρόμων μεταφοράς που είναι η αιτία των δεκάδων περιφερειακών πολέμων, των ξεριζωμένων που αναζητούν μια καλύτερη τύχη. Με την ταμπέλα του «πατριωτισμού» σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού, της ξενοφοβίας ενώ την ίδια στιγμή δεν λένε κουβέντα για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς στη περιοχή.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα, Πατριώτης είναι αυτός

 Που σήμερα παλεύει για τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας της χώρας του κόντρα στο σύστημα και τις κυβερνήσεις του.

 Παλεύει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις επεμβάσεις και τη συμμετοχή της χώρας

μας σε αυτές που οδηγούν στον θάνατο και τον ξεριζωμό, στις πνιγμένες ανθρώπινες ψυχές

στο Αιγαίο, μέσα σε αυτές και μικρά παιδιά, στις βομβαρδισμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο

από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε για τα κέρδη των λίγων.

 Παλεύει ενάντια στη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει η ΝΔ, που έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό πάνω από 35.000 ανθρώπους στα νησιά του Αιγαίου.

 Ειναι ενάντια στον Κανονισμό του Δουβλίνου της ΕΕ για το άσυλο, που απαγορεύει στους

πρόσφυγες που το μεγαλύτερο κομμάτι τους δεν θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα, να

μεταβούν στις χώρες προορισμού τους, κάνοντας τη ζωή των προσφύγων κόλαση,

δημιουργώντας μεγάλες δυσκολίες στους μόνιμους κατοίκους.

 Έχει ξεκάθαρο πως τους λαού δεν τους χωρίζει η διαφορετική γλώσσα, το διαφορετικό χρώμα και η διαφορετική θρησκεία και ότι αυτά μας κάνουν απλά διαφορετικούς. Έχουμε ξεκάθαρο όμως ότι ο πραγματικό αντίπαλος είναι το σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό.

 Δεν δείχνει καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις που συμμετέχουν σε επεμβάσεις και

πολέμους. Η ΝΔ συνεχίζοντας το έργο που της παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει γη και ύδωρ στις

δολοφονικές μηχανές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, γεμίζοντας τη χώρα μας με ξένες βάσεις

θανάτου, μπλέκοντας όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στους επικινδύνους σχεδιασμούς στην

περιοχή.

Πραγματικοί πατριώτες είναι αυτοί που το προηγούμενο διάστημα έδωσαν μάχες, μέσα από

τα σωματεία, τους συλλόγους και τα μαθητικά συμβούλια ανά την χώρα, απέναντι στο οξυμμένο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην χώρα μας, αναδεικνύοντας συνεχώς ότι το πρόβλημα είναι το σύστημα που γεννάει τον πόλεμο και τους ξεριζωμένους από τις χώρες τους βάζοντας μπλόκο και στη δράση διάφορων φασιστικών ομάδων.

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία της περιοχής αξιοποιώντας και τη πείρα του τελευταίου διαστήματος να βγάλει συνολικά συμπεράσματα για το σύστημα το οποίο ζούμε και να δυναμώσει την αμφισβήτηση σε αυτό. Το σύστημα αυτό που για τα κέρδη των λίγων γεννά πολέμους, προσφυγιά είναι το ίδιο που γεννά τους φασίστες, τους κάνει πλάτες, τους αξιοποιεί όποτε τους χρειάζεται. Το ίδιο σύστημα σε όλο το κόσμο και ανεξαρτήτως κυβερνήσεων αντιμετωπίζει την υγεία σαν εμπόρευμα, δεν δίνει σημασία για την υγεία του λαού γι αυτό βλέπουμε σε όλο το κόσμο εργαζόμενους σε χώρους δουλειάς να δουλεύουν εντατικά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, γι αυτό βλέπουμε σε όλο το κόσμο τα συστήματα υγείας να καταρρέουν αφού όλο το προηγούμενο διάστημα όλες οι κυβερνήσεις μείωσαν ακόμη περισσότερο τη χρηματοδότηση στην υγεία.

Αυτό το σύστημα πήρε μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας φορτώνοντας τα βάρη στις πλάτες τους λαού που παράγει όλο το πλούτο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι πάνω από 100.000 απολύσεις, η δυνατότητα που δίνουν στις επιχειρήσεις να δουλεύουν οι εργαζόμενοι με το 50% του μισθού τους την ίδια στιγμή που οι μεγάλες επιχειρήσεις φοροαπαλλάσονται και επιδοτούνται.

Χαρακτηριστικό ακόμη ότι ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια μειώνουν τη χρηματοδότηση στην υγεία, η χώρα μας είναι ο 2ος μεγαλύτερος χρηματοδότης του ΝΑΤΟ με πάνω από 4δις το χρόνο. Το σημερινό σύστημα στο οποίο ζούμε είναι αθεράπευτο, το μόνο που μένει είναι να ανατραπεί και να αντικατασταθεί από ένα ανώτερο κοινωνικό σύστημα, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό, που ότι έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος, η τεχνολογία, η επιστήμη μπαίνουν στην υπηρεσία κάλυψης των κοινωνικών αναγκών.»

zarpanews.gr

One thought on “Η ΚΝΕ Χανίων εναντίον ΝΑΤΟ και «πατριωτών» για την κινητοποίηση στη Σούδα: «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά»

  1. ΜΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΗ, ΜΙΚΡΗ, ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΩΝ, ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook