Και με τη… βούλα στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία WiFi4EU ο Δήμος Χανίων

και-με-τη-βούλα-στην-ευρωπαϊκή-πρωτοβ-904894

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 8/8/2019, στο Δημαρχείο, παρέλαβε από την Υπεύθυνη Έργου στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Καινοτομία και τα Δίκτυα, Φανή Τσιραντωνάκη, το voucher των 15.000€ για τη συμμετοχή του Δήμου στην πρωτοβουλία WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EE).

Στη συνάντηση παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, καθώς και η Διευθύντρια της εν λόγω Δ/νσης, Σεβαστή Πολυχρονάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χανίων έλαβε μέρος και επελέγη από τους πρώτους Δήμου στην Ελλάδα για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα – πρωτοβουλία WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (E.E.) www.wifi4eu.eu.

Η πρωτοβουλία WiFi4EU αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της Ε.Ε., μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτήρια, βιβλιοθήκες και κέντρα υγείας.

Μέσω της πρωτοβουλίας WiFi4EU χορηγούνται κουπόνια με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη των δήμων κατά την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi στα εν λόγω κέντρα δημόσιας ζωής, σε συνεργασία με εταιρείες εγκατάστασης WiFi.

Η δράση εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως το 2020. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 120 εκ. € και υπολογίζεται ότι θα χρηματοδοτηθούν 6.000 – 8.000 δίκτυα WiFi σε όλη την Ευρώπη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook