Καταγγελίες της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων Δήμου Χανίων για τις εκλογικές διαδικασίες

καταγγελίες-της-αγωνιστικής-συσπεί-803864

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων του δήμου Χανίων, για πρακτικές και λογικές του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» εξέδωσε η  «Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων Δήμου Χανίων».

Επίσης στην ανακοίνωση της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων Δήμου Χανίων» καλεί «τους γονείς να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιου είδους διαλυτικές τακτικές και να συμμετέχουν μαζικά στη Γ.Σ. της ένωσης στις 20/03 (5.30 στο ΕΒΕΧ) για να συζητήσουμε τα μεγάλα και ουσιαστικά ζητήματα της παιδείας που όλους μας αφορούν!»

Η ανακοίνωση:

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων Δήμου Χανίων» με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης αλλά και σεβασμό στις συλλογικές διαδικασίες, πληροφορεί και καταγγέλλει στους γονείς τα παρακάτω:

Ήδη από τις αρχές του Οκτώβρη ζητήσαμε επίμονα από το Προεδρείο της Ένωσης  να συγκληθεί Γ/Σ  και να ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ τους Συλλόγους για τις εκλογικές διαδικασίες και τις προϋποθέσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο που μας διέπει.

Ζητήσαμε επίσης να μας γνωστοποιούνται ως ΔΣ οι ημερομηνίες εκλογών και αφού καταμερίσουμε ως ΔΣ να παρευρισκόμαστε και να βοηθήσουμε αν χρειαστεί αλλά και να θέσουμε θέμα επανάληψης των εκλογών έγκαιρα για όσους Συλλόγους δεν έπιαναν το μέτρο του 1/3 εκπροσώπησης των μαθητών τους όπως ο νόμος ορίζει.

Αγνοηθήκαμε προκλητικά! Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας κράτησε την υπόθεση σε εντελώς προσωπικό επίπεδο και με συνεργάτιδά του ,εν αγνοία του ΔΣ, γονέα που δεν είναι καν μέλος της Διοίκησης της Ένωσης.

Στο τελευταίο ΔΣ το Προεδρείο μας αρνήθηκε τη γνωστοποίηση του καταλόγου των εκλεγμένων αντιπροσώπων εκλογέων με το πρόσχημα των προσωπικών  δεδομένων. Ούτε λοιπόν εμείς που το ζητήσαμε ούτε ο οποιοσδήποτε σύνεδρος μπορεί να γνωρίζει με ποιους άλλους θα μπορούσε να συντονιστεί στη ΓΣ ή να ομαδοποιηθεί σε συνδυασμό αν το επιθυμούσε.

Ο Πρόεδρος με λογική «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ» και χωρίς να κοινοποιηθεί στα μέλη του ΔΣ, πολύ δε περισσότερο να αποτελέσει απόφασή του, εξέδωσε ανακοίνωση οπού όσοι τυχόν υποψήφιοι δε δηλώσουν ότι κατέρχονται ανεξάρτητοι στην αίτηση υποψηφιότητας τους θα εντάσσονται αυτόματα στο ψηφοδέλτιο που μετέχει ο ίδιος και το ονομάζει «ΕΝΙΑΙΟ» .

Με την ίδια αυθαίρετη λογική και πέραν από τις καταστατικές διατάξεις θέλει να κλείσει τις υποψηφιότητες μια μέρα πριν από την παραμονή της ΓΣ και βέβαια πριν ανακοινώσει τον πίνακα αντιπροσώπων , η εγκυρότητα του οποίου θα πρέπει να ερευνηθεί από το ΔΣ και να επικυρωθεί από τη ΓΣ.

Πριν δυο εβδομάδες ζητήσαμε ξανά τον πίνακα αντιπροσώπων και αφού τη μια προφασίστηκε ασθένεια και την άλλη προβλήματα στο ίντερνετ μας έδωσε μια λίστα όπου αντί  αντιπροσώπων είναι γραμμένα τα μέλη των εφορευτικών ή βασιλεύει το ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ή το ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ. Τελικά μας ζήτησε βοήθεια στη σύνταξη του πίνακα(για όποιον αμφισβητούντα στη διάθεσή του το μήνυμα).

Στην επαφή μας με τους συλλόγους διαπιστώσαμε ότι ο ίδιος μετέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ότι όλα είναι εντάξει κι ότι κινούμαστε από ταπεινά πολιτικά κριτήρια.

Σε πολλές περιπτώσεις αναγκαστήκαμε να κοινοποιήσουμε το μήνυμα στους Συλλόγους προς λύση κάθε παρεξηγήσεως.

Εμφανίζεται λοιπόν το φαινόμενο σήμερα να διεκδικούν αντιπροσώπευση Σύλλογοι που δεν έχουν εκλέξει καν αντιπροσώπους, αλλά που τους έχουν διορίσει τα ΔΣ των Συλλόγων.

Άλλοι που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα χωρίς  να είναι καν αντιπρόσωποι κι άλλοι που θέλουν να ψηφίσουν χωρίς να μπορούν να μπουν νόμιμα στους εκλογικούς καταλόγους.

Ακόμη πρέπει να διερευνηθεί αν εμφανίζονται αντιπρόσωποι από προηγούμενες θητείες πέραν τις διετίας ,εκλεγμένοι δηλαδή πριν από το Σχολικό έτος 2017-18.

Παράλληλα δεν έχει υπάρξει καμιά προετοιμασία όσον αφορά τις διαδικασίες της ΓΣ και το χρονοδιάγραμμα εργασιών της όχι από το ΔΣ αλλά ούτε από προσωπική συνεννόηση.

Είναι φυσικό λοιπόν η Συνέλευση να αναλωθεί σε διαδικαστικά θέματα και να χαθεί η ουσία ενός παραγωγικού διαλόγου στα πλαίσια διεκδίκησης της πολυπόθητης ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Για να το αποφύγουμε αυτό και όπως προβλέπει το καταστατικό, 5 μέλη του ΔΣ εγγράφως ζητήσαμε να γίνει συνεδρίαση του ΔΣ, έστω και μια μέρα πριν (19/3). Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Τελειώνοντας να δηλώσουμε ότι:

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΧΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΙ ΟΧΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΛΥΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 20/03 (5.30 ΣΤΟ ΕΒΕΧ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook