Καταρρέουν η μία μετά την άλλη οι γέφυρες στον Πλατανιά! – Απαγόρευση κυκλοφορίας από το Δήμο | Photos

καταρρέουν-η-μία-μετά-την-άλλη-οι-γέφυρ-818657

Στη γέφυρα που συνδέει τις Βουκολιές με το Νιο Χωριό ο ποταμός κατέβασε εκατομμύρια κυβικά νερού, παρέσυρε το οδόστρωμα, τα τοιχία και τις εξέδρες.

Η γέφυρα οριακά αντέχει και ο Δήμος έχει απαγορεύσει, φυσικά, την κυκλοφορία.Μέτα το πρόσφατο ανακοινωθέν για απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικό δικτύου του Δήμου Πλατάνια, και δεδομένου ότι η εξέλιξη του φαινόμενου είναι σφοδρή, η ένταση και η διάρκεια των φαινόμενων είναι πολύ μεγάλη, συνιστάται η πλ;hρης αποφυγή μετακινήσεων σε όλο το εύρος του Δήμου.

Ο ποταμός Ιάρδανος έχει υπερχείλιση στην γέφυρα του Πλατάνια, είναι απροσπέλαστη η

ΠΕΟ. Ο ποταμός Ταυρωνίτης έχει υπερχείλιση στο ύψος των Βουκολιών και του Συριλίου.

Από τον Δήμο συστήνεται οι κάτοικοι που μένουν σε παραποτάμιους οικισμούς να είναι σε επιφυλακή για την ασφάλεια τους και να αποφεύγεται κάθε μετακίνηση μέχρι την παύση των φαινόμενων αν δεν είναι απολύτως αναγκαία. Υπάρχει κίνδυνος από καθιζήσεις και κατολισθήσεις εδαφών και πέσιμο δένδρων

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πλατανιά, «αυτή τη στιγμή έχουμε εγκλωβισμένους στο Χλιαρό και το Λαγγό. Προσπαθούν τα συνεργεία να φτάσουν αλλά δυσκολεύονται από τους όγκους της λάσπης. Έπεσε μια γέφυρα στο Χλιαρό, αυτή στον Κερίτη, ενώ πλέον έχουμε πρόβλημα και με τη γέφυρα του Φουρνέ. Επίσης, κλειστή είναι η γέφυρα του Ντεριανού ποταμού στο Συρίλι, καθώς το ποτάμι έχει πάρει τη μισή!Αυτό δείχνει οτι είμαστε σε ένα βομβαρδισμένο τοπίο.

Στα Χανιά θα κατέβει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας για να έχει μια εικόνα του τι συμβαίνει. Φυσικά τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο, ενώ το μέλημά μας πια είναι να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Αν είχαμε έναν εξωτερικό εχθρό και μας βομβάρδιζε δεν θα είχαμε αυτές τις καταστροφές.

Εγκλωβισμένοι υπάρχουν στα Μεσκλά, αφού μπήκαν χώματα μέσα στο σπίτι τους, το ίδιο και στα Δελιανά. »

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook