Κρήτη | Σε κώμα ο 29χρονος από την φονική συμπλοκή στο Τυμπάκι

κρήτη-σε-κώμα-ο-29χρονος-από-την-φονική-σ-970265

Σε κώμα βρίσκεται ο 29χρονος άνδρας από το Πακιστάν ο οποίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα, πριν από λίγες εβδομάδες, κατά τη φονική συμπλοκή που είχε λάβει χώρα στο Τυμπάκι της Μεσαράς. Ο νεαρός, ο οποίος είχε εισαχθεί στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ στις 27 Νοεμβρίου, συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει πολύ σοβαρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Νέας Κρήτης”, ο 29χρονος, που είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση, βρίσκεται σε κώμα και παραμένει άγνωστο πότε και εάν η κατάσταση της υγείας του επανέλθει.

Την ίδια ώρα που ο νεαρός Πακιστανός νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, βρισκόμαστε εν αναμονή του πορίσματος του ιατροδικαστή για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του 37χρονου συμπατριώτη του, κατά την επίμαχη συμπλοκή στο Τυμπάκι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται να εκδοθεί από μέρα σε μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι για την ανθρωποκτονία του 37χρονου Πακιστανού κατηγορούνται τρεις συμπατριώτες του. Οι δύο εξ αυτών έχουν προφυλακιστεί.

Πρόκειται για έναν 16χρονο που φέρεται να έπληξε με αιχμηρό αντικείμενο τον θανόντα κι έναν 31χρονο ο οποίος φέρεται να άρπαξε το σκεπάρνι από τα χέρια του 37χρονου και κατόπιν να τον χτύπησε με αυτό. Εξάλλου, το τρίτο άτομο που βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Πρόκειται για έναν 39χρονο, ο οποίος φέρεται να χτύπησε με μια πέτρα στο κεφάλι τον 37χρονο.

Εξάλλου, οι υπόλοιποι 13 μετανάστες που είχαν συλληφθεί τότε με την κατηγορία της “συμπλοκής” είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Όπως έγινε τότε γνωστό, τους επιβλήθηκε κατά περίπτωση ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ωστόσο, όπως είχε επισημάνει τότε στη “Νέα Κρήτη” ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας, και στους 14 που αφέθηκαν ελεύθεροι απαγορεύτηκε η παραμονή τους στο Τυμπάκι, προς αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω δυσάρεστων περιστατικών.

«Εκμεταλλευονται τους αδύνατους» Για εγκληματικές οργανώσεις είχε κάνει λόγο η υπεράσπιση

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο κ. Κάρτσωνας είχε κάνει λόγο, μιλώντας στην εφημερίδα μας, για ένοπλη επίθεση που έγινε από την ομάδα του 37χρονου εκλιπόντος σε βάρος των κατηγορούμενων, με τους τελευταίους να αμύνονται για τη ζωή τους.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με την υπεράσπιση, οι κατηγορούμενοι κινήθηκαν εναντίον του 37χρονου όταν είδαν να πέφτει αναίσθητος από τσεκουριά ο 29χρονος συγγενής τους, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Yπενθυμίζεται ότι, στο περιθώριο των απολογιών των κατηγορουμένων, ο κ. Κάρτσωνας είχε μιλήσει για «μια εγκληματική οργάνωση η οποία ενδημεί στο Τυμπάκι, με ρόλους κατανεμημένους, με διαρκή δράση και ιεραρχία, η οποία έχει ουσιαστικά διασύνδεση με πυρήνες οι οποίοι ενδημούν κι έχουν συγκροτηθεί στη χώρα καταγωγής των κατηγορουμένων.

Μέσω της διασύνδεσης καταφέρνουν τα κυκλώματα να προωθούν ανθρώπους στην ελληνική επικράτεια και σε περιοχές όπου μπορούν πολύ εύκολα να έχουν εργασία στην αγροτική οικονομία, όπου εκεί ενεργοποιείται το κύκλωμα».

Στο ίδιο μήκος κύματος είχαν κινηθεί και οι δηλώσεις του έτερου συνηγόρου υπεράσπισης, κ. Γιάννη Παρασύρη. «Έχουμε να κάνουμε με μια εγκληματική οργάνωση με δομή, η οποία εκμεταλλεύεται αδύναμους ανθρώπους και η οποία έχει φέρει το αποτέλεσμα αυτό. Υπήρχε λοιπόν μια ενέδρα θανάτου στο Τυμπάκι το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου, μια ενέδρα θανάτου που δημιουργήθηκε από τους ερχόμενους με καδρόνια και με διάφορα άλλα αντικείμενα, που μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο, ανά χείρας. Πήγαν στο σπίτι των ευρισκόμενων εντολέων μας και δέχτηκαν την επίθεση, που – όπως είδατε κι εσείς – έφερε το αποτέλεσμα που έφερε», είχε δηλώσει τότε ο κ. Παρασύρης.

neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook